Demokrat Zafer

Dedeoğlu’ndan bomba açıklamalar!

Seçimlere dair Kocaeli TV mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulunan DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, ittifaklardan kendilerine herhangi bir ziyaret olmadığını söyledi.

DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’ndan bomba açıklamalar!mask

Demokratik Sol Parti Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu seçim süreci ve ittifaklarla ilgili Kocaeli TV mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ZOR BİR ORTAMDA SEÇİME GİRİYORUZ

Türkiye’nin çok zor bir ortamda seçime girdiğini söyleyen Dedeoğlu, “Son yüzyılın, asrın felaketi dediğimiz depremi yaşadık. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sel felaketi de yaşandı. Ülkemiz zor günler yaşıyor. Böylesi bir ortamda seçime giriyoruz” dedi.

NE HİKMETSE BİZE GELEN GİDEN OLMUYOR

Seçim sürecinde niçin sessiz kaldıklarını da açıklayan Dedeoğlu, “Aslında biz sessiz değiliz. Bizi sessiz kılan ulusal medyanın bize çok fazla ilgi duymaması. Oy oranı yüzde 0,2 olanlar ittifaka alınıyor, ziyaret ediliyor. İki ittifak için de söylüyorum. Bizim 1,2 oyumuz var ne hikmetse bize gelen giden olmuyor. Reklam yapacak konumda değiliz, partimizin gelir yok. Ben emekli bir adamım. DSP İl Başkanıyım. Öyle olmayınca reklam da veremiyoruz. Veremediğin zaman bir yerlere çıkma şansınız olmuyor” dedi.

ÜYE SAYISINA GÖRE DEVLET DESTEĞİ VERİLMELİ

Millet İttifakı’nın DSP’yi çantada keklik olarak gördüğünü söyleyen Dedeoğlu, “Devletten destek yok. Yüzde 3’ü geçmeniz ya da mecliste grubunuz olması gerekiyor. İkisi de yok. Bu ülkeyi 2 defa yönetmiş bir partiyiz. Genel Başkanımız defalarca dile getirdi. Bunun adaletli dağıtılması lazım. Herkesin üye sayısına göre destek verilsin. Yarış adil olsun ama maalesef birilerinin işine gelmiyor. Genel Başkanım her hafta basın toplantısı düzenliyor ama basın vermiyor.

DSP’Yİ ÇANTADA KEKLİK OLARAK GÖRÜYORLAR

İttifaklarla birlikte seçim atmosferine girdik. Sokakta insanlarla karşılaşıyorum, seçime girmeyin diyorlar. 3 kere ülke yönetmiş parti olarak, daha hiç iktidar olamamış, hiç seçime girmemiş partiler lehine ‘çek kendini seçime girme’ diyorsun. Zarar göreceğim diye düşünüyorsan çağırırsın ittifakını o çatı altına almaya çalışırsın. O da yok.  İnsanlar DSP’yi çantada keklik, gidecek yerleri yok, sola oy verecekler, diğerine oy vermeyecekler düşüncesi hakim. Geçen gün Genel Başkanımız bir açıklama yaptı ortalık birbirine girdi. Ne Cumhur İttifakında olduğumuz kaldı, ne hainliğimiz kaldı. Edepli bir şekilde cevap vermekten yoruldum. Bir yere gittiğimiz yok. İnsanlar dedikoduya çok müsait. İnsanlar sizi karalamaya başlıyor. DSP’nin böyle bir politikası yok” dedi.

KILIÇDAROĞLU HDP DAHİL HERKESİ GEZİYOR, DSP’YE GELEN YOK!

İttifaklarda bir teklif gelmediği için seçime tek başına ve kendi adayları ile gireceklerini söyleyen Dedeoğlu, “İlk seçimde de biz ittifaka alınmadık, yalnız girdik. Aldığımız oy yüzde 1, 2 oranında. Belediye başkanlığı seçiminde de onurlu bir şekilde mücadelemizi ettik. Bize oy verecek üyelerimizin birçoğu yüzde 7 barajını aşamayız oyum boşa gider mantığı ile değişik partilere gidiyor. Biz yüzde 30’lara yakın oy almış bir partiyiz. Şu ana kadar ne Milet İttifakı ne de Millet İttifakı’ndan bize görüşmeye gelen yok. Gönül isterdi ki bir ittifakta olalım. Bu seçim sisteminde bir ittifak dışında kaldığınızda seçilme şansınız yok. Herkese geliyor birileri. Kılıçaroğlu, HDP dahil herkesi geziyor. DSP’ye gelen yok. Cumhur ittifakı Destici ve Hüdapar’a da gitti bize gelen yok. Muharrem Bey de gelse, Sinan Bey de gelse görüşürüz. Kocaeli’de 20’ye yakın aday adayımız var. Biz tüm illerde tek  girecekmiş gibi seçim hazırlığımızı yapıyoruz.

BENİ SAYMAYANI BEN HİÇ SAYMAM!

Partimize gelen üyelerimizin çoğu üzgün. ‘Neden meclisin dışındayız bir milletvekilimiz olmalı’ diye düşünüyorlar, haklılar. Kendinizi ifade etmekte zorluk çekiyorsunuz. Gazi meclisinde kendinizi 86 milyona anlatma şansınız var. Bize ‘Siz Cumhurbaşkanı seçiminde adayı göstermediniz kimi destekleyeceksiniz’ diye çok soruyorlar. Ben şu anda kararsızım. Aslında nazik bir insanım, kavgacı bir yapım da var. Beni saymayanı ben hiç saymam. Bugün saymayan koltuğa oturduğunda hiç görmez. Hak, hukuk, adalet Halil İbrahim sofrası herkesi kucaklayacağız, nasıl kucaklayacaksınız? Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli diyerek mi. Mecbursunuz Sizin gidecek yeriniz yok mantığıyla mı. Kesinlikle ben böyle bir anlayışa evet deme şansım yok. Biz bu ülkeyi seven insanlarız. Bizim partimiz ulusalcı devletçi Atatürk milliyetçisi emekten yana olan bir sol parti. Bizim aldığımız kültür kesinlikle hazır lokma falan değiliz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 1’lerin belirleyici olduğu bir dönemde üyelerimiz kızgın. En çok kızgın oldukları Millet İttifakı. Birilerini beklediği gibi DSP tabanı, mecbur şuraya vermem gerekir mantığıyla hareket etmeyecek” dedi.

NEDEN BİZE GELMİYORSUNUZ? NEDEN DIŞLANIYORUZ?

Cumhur ve Millet İttifakı’na seslenen Dedeoğlu, “Neden bize gelmiyorsunuz. Bizim 0,2 oyu olanlardan farkımız ne. Biz bu ülkenin partisi değil miyiz. Biz bu ülkeyi 3 kere yönetmiş bir parti değil miyiz. Neden dışlanıyoruz. Hangi ittifak gelirse gelsin genel başkanımız görüşür. Bizim partimize gelmeliler. O Yüzde 1 çok şeyi değiştirir. Gelmezlerse hayal kırıklığı yaşarlar” dedi.

ECEVİT’İN ÇİZDİĞİ ÇİZGİDEYİZ!

DSP seçmenine seslenen Dedeoğlu, “DSP ülke ne zaman zora düştüyse taşın altına elimi koymuştur. Siyasi hesap yapmaz ülke çıkarı söz konusu olduğunda ülke çıkarını hep önde tutmuşuz. DSP bu ülkeye lazım olan bir parti. Ulusalcı yapısı var laik bit parti parlamenter sistem demokrasi ve emekten yana ola  bir  parti. Biz taşın altına elimiz koymak istiyoruz. Ben bütün üyelerimize sağduyulu olmalarını istiyorum. Evet, 14 Mayıs dönüm noktası ya tek adam ya parlamenter sistem deniyor. Ne kadar samimiler onu da bilmiyorum. Çok başlılıkta büyük sıkıntı. Bunun içinde bizim de yer almamız gerekiyor. Ülkemiz önemli birlik ve beraberlik zamanı ama birlik beraberlik diye kalkıp yarınlarsa ülkeyi sıkıntıya götürecek olan tercih yapmamalılar. PKK 15 Mayıs’a kadar eylemsizlik kararı aldı. Aday çıkarılmadı. Gizli ortak ve kapalı kapılar arkasında neler vaat edildi üyelerimiz bunu soruyor. Bunun açıklanması gerekiyor. Açıklanmadığı sürece Ecevit’in dediği çizgideyiz” dedi.

TAYYİP BEY’İN BU İŞİ GÖTÜRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Dedeoğlu, “Cumhurbaşkanımız sözü var ‘Allah razı olsun Kılıçdaroğlu’ndan sayesinde 20 yıldır ülkeyi yönetiyoruz’ diyor. Ülkede bazı sıkıntılar var ama güzel şeyler de var. Dış politikada şu anda iktidarı çok tutarlı buluyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ‘komşularla görüşülmeli’ diyordu. Şu anda komşularla görüşülüyor. Savunma sanayinde önemli gelişmeler var. Eğer ülke ekonomik olarak kötü konuma gelmişse, yapılan yanlışların sadece iktidarın yanlışı olarak düşünmüyorum. Muhalefetin de bunda payı var. Sayın Cumhurbaşkanımıza katılıyorum. ‘Kılıdaroğlu sayesinde bu ülkeyi yönetiyoruz’ diyor çok haklı. İnsanlar ‘ Erdoğan’dan kurtuluyoruz’ diye düşünüyor bunu doğru bulmuyorum. 14 Mayıs ve sonrası eğer böyle giderse, birileri dışlanmaya devam edilirse çok şey vaat edilmeye devam edilirse, Kılıçaroğu hem para yok diyor hem herkese bol dağıtıyor. İnandırıcı bulmuyorum. Üyelerimiz de inandırıcı bulmuyor. Havada kalan sözlerle işimiz olmaz. Ayağının yere basması lazım. Muhalefet böyle yapmaya devam ederse, Tayyip Beyin bu işi götüreceğini düşünüyorum.

CUMHUR İTTİFAKI’NI KAZANMAYA YAKIN GÖRÜYORUM

Sayın Akşener hemşerimdir, masadan ayrıldığında linç ettiler. Masaya döndüğünde kahraman oldu. Siz bu yapıya ne kadar güveneceksiniz? Sayın Muharrem İnce de linç ediliyor. Bize de hain dediler. Biz onurlu bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkeyi seviyoruz. Bize ne düşüyorsa yapmaya hazır bir partiyiz. 14 Mayıs sonrası iki ittifak için yüzde 45 ile 47 arası diye düşünüyorum. Seçimi belirleyecek olan bizim gibi yüzde 1 ‘lik oyu olanlar ve kararsız bekleyenler. Yalanla dolanla havada kalan vaatlerle kandırılacak bir yapı değil. Seçim çok uç uca sonuçlanacak. Ben Cumhur İttifakını kazanmaya daha yakın görüyorum. Görünen köy kılavuz istemiyor. 14’ünden sonra kim kazanırsa kazansın Türkiye’yi iyi günler beklemiyor.

AMERİKAN ŞİRKETLERİNİN BENİ ÜLKEMDE NE İŞİ VAR?

Amerikan şirketleri ülkemizde anketler yaptırıyor. Ne işi var benim ülkemde Amerikan Şirketleri’nin. Sayın Cumhurbaşkanımızın benim de desteklediğim bir sözü var. 30 kilometre tarafsız bir bölge oluşturulması, o kadar önemli ki. Onun kaldırılması isteniyor. Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek isteyenler var. Amerika bu iş ile ilgili çok para harcıyor. Şu anda Türkiye’de iktidara talip olanların bizim bilmediğimiz kapalı kapılar arkasında birilerine neler vaat ettiği çok önemli. Bu konuda endişem var. 1999-2002 arası iktidardaydık. Ecevit’in Irak’a girmesi istenmişti. Sayın Ecevit, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü olduğunu o bataklığa girmeyeceğini söylemişti. Sonra var olan iktidarın İngiltere Amerika gezisi, oldu bir yazar kasa ile bizi iktidardan düşürdüler. Bu tür ortamlar olacak endişesi var. İnşallah söylendiği gibi bahar gelir ama bir türlü gelemiyor. Umarım bu endişelerimizde haklı olmayız” dedi.

BU KENTTE YAŞAYANLAR ADAY GÖSTERİLSİN

Kocaeli için milletvekili sayısı tahmini de yapan Dedeoğlu, “Ben milletvekili sayısı konusunda hayalci değiliz. Ayağımız yere basıyor. İyi oy alacağız ama milletvekili çıkarma şansımız yok. Kocaeli’de Cumhur İttifakı’nın 6 ve 7 gibi milletvekili olur. Milet ittifakı 4 gibi olabilir. HDP 1 milletvekili çıkarır diye düşünüyorum. İYİ parti de 1 ya da 2 vekil çıkarır diye düşünüyorum. Diğer patiler bireysel olarak girerse şansı yok. Ortak liste olmazsa MHP 1 çıkarır. O da bu kentten aday göstermesine bağlı. Dışardan birileri getirilip 1’inci sıraya koyuluyor. Bu seçimde de maalesef atamayla gelecekler. Gönlümden geçen bütün partilerden bu kentte yaşayan insanlar aday olmalı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ