Demokrat Zafer

“SETBAŞI OKULU’NUN GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI ENDİŞE VERİCİ”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 18. Dönem Yönetim Kurulu, depreme karşı güçlendirme çalışmalarıyla gündeme gelen Setbaşı Okulu ile ilgili teknik inceleme taleplerinin kabul edilmediğini açıklayarak, kamuoyuna yansıyan ve  basında yer alan fotoğraflardan güçlendirme uygulamasının doğru yapılmadığı endişesini taşıdıklarını dile getirdiler.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu kentteki binaların yapısal olarak güvenli olması, dolayısıyla kamu can güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Setbaşı Okulu binasının güçlendirilmesine yönelik kamuoyunda yer alan olumsuz iddiaların araştıran, Şube Teknik Komisyonunca incelenmesi ve kamu yararı açısından değerlendirilmesi için çalışma başlatan İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması şöyle:

“İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, toplumun güvenliği ve refahını en üst düzeyde sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Setbaşı Okulu’nun yapısının güçlendirilmesine yönelik kamuoyunda yer alan olumsuz iddiaların üzerine araştırma yapma karanı aldık. 20 Haziran 2023 tarihinde, 16.01893 sayılı dilekçemizle,  Setbaşı Okulu’nun güçlendirme projeleriyle ilgili olarak, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli bilgi ve belgelerin talebini resmi olarak ilettik. Bu talebimizin arkasındaki neden, medyada yer alan endişeler ve vahim iddialardı. Toplumumuzun güvende olması her şeyden önce gelir ve bu sebeple bu meseleyi yakından inceleme sorumluluğunu üstlendik. Ancak, 24 Temmuz 2023 tarihinde, 80244886 sayılı yazı ile aldığımız cevap, “projelerin bizimle paylaşılmayacağını ve gerekli kontrollerin yapıldığını” belirten bir yanıt içeriyordu. Bunun üzerine, bu önemli konuyu daha fazla anlamak ve çözüm aramak amacıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yüz yüze bir görüşme talebinde bulunduk. İlk olarak sözlü olarak ilettiğimiz bu talep, 8 Ağustos 2023 tarihinde 16.02429 sayıyla yazılı olarak da iletilmiştir. Ancak ne yazık ki, bu tarih itibariyle bu görüşme talebimize herhangi bir dönüş yapılmamıştır.

Proje bilgilerinin bizimle paylaşılmayacağı ve “gerekli kontrollerin yapıldığı” açıklaması, kamuoyunu tatmin etmekten çok uzaktır. Bu noktada, açıklık ve hesap verebilirlikten uzaklaşmak yerine, sorunları çözmek amacıyla işbirliği yapmanın daha doğru bir adım olacağı düşüncesindeyiz. Basında yer alan ve kamuoyuna yansıyan fotoğraflardan yaptığımız incelemede uygulamanın doğru yapılmadığı endişesini taşıyoruz. Yapılan tadilat, güçlendirme ve kat ilavesinin projelerini, kamuoyunun huzurunda tekrar talep ettiğimizi de vurgulamak isteriz. Bu konudaki hassasiyetimizin gereği olarak, bir akademik odanın toplumun iyiliği için bulunduğu, talebin olumsuz karşılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aynı zamanda, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden terminalin çöken çatısı ile ilgili projeleri istemiş ve alamamıştık. Kamuoyunu bilgilendirme ve haklarını korumakla yükümlü olan bir akademik oda olarak bu olayla arasındaki üzücü benzerliği de göz ardı etmemekteyiz. Kamuoyunun ve yetkililerin bu konuya duyarlılıkla yaklaşmasını ve gereken adımları atmalarını bekliyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız ki, bu sürecin sonunda amacımız, toplumun güvenliği, çocuklarımızın güvenli yapılarda eğitim almaları ve eğitim ortamlarının güçlendirilmesidir. Her zaman olduğu gibi, güvenlik ve kalite standartlarının en üst düzeye çıkarılması için çaba göstermeye devam edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ