Demokrat Zafer

Özge Demir’den Chp Yıldırım İlçe Başkanlığı’na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özge Demir; Yıldırım İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette Başkan Nihat Yeşiltaş ve ekibiyle bir araya geldi.

Görüşmede Demir, ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine’ dair kanunun kaldırılmasını pazarlık haline getiren partilere tepki gösterdi.

Aday adaylığını açıkladıktan sonra Bursa’da CHP ilçe örgütlerini tek tek ziyaret etmeye başlayan Demir, Yıldırım İlçe Örgütü’nde yaptığı açıklamada kadınların yaşamı için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının ardından uzun mücadeleler sonucu kabul edilen 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunu da hedef alan Cumhur ittifakı partilerine ateş püskürdü.

Demir; “Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kadınların can güvenliğini seçime malzeme etmek, kadınların can güvenliği üzerinden seçim pazarlığı yürütmek kadının yaşam hakkına kastetmektir. Bizim can güvenliğimiz ucuz pazarlıkların öznesi olamaz“ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ