Demokrat Zafer

Bursamızı ve Türkiyemizi hakettiği refah seviyesine en kısa zamanda ulaştıracağız

İYİ Parti Aday adaylığı açıklamaları devam ediyor. Bursa milletvekilliği aday adaylığını açıklayan bir diğer isim de Özgür Şimşek oldu.

İYİ Parti Bursa'da aday adaylığı açıklamaları yoğun katılım ile devam ediyor 

HÜSEYİN İZCİ – BURSADA BUGÜN

Özgür Şimşek İYİ Parti Bursa İl Binası’nda aday adaylığını açıklıyor. Açıklamada İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Şeyda Şahin, geçtiğimiz günlerde aday adaylığını açıklayan Selçuk Türkoğlu ve Müberra Çakır’ın yanı sıra ilçe başkanları ve parti üyeleri bulunuyor. Şimsek’in ardından da İYİ Parti GİK üyesi Hasan Toktaş milletvekili aday adaylığını açıklayacak.

Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, şu ifadeleri kullandı; Aday adaylık süreciyle dün aday adayı ilk açıklamalarımız vardı. Şimdi yine bizim geçmiş dönem kurulu üyemiz bu dönemde de genel merkezde kalkınma politikaları başkan yardımcısı olan sayın Özgür Şimşek’in aday adaylık açıklaması için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Akabinde yine bizim parti olarak uzun süredir büyük bir siyaset yaptığımız kurucularından olup, kuruluşundan beri genel idare kurulunda görev alan ve mevcut genel kurul üyemiz sayın Hasan Toptaş’ın aday adaylık açıklaması için tekrar bir araya gelmiş olacağız.

ŞİMŞEK KENDİNİ TANITARAK BAŞLADI 

Kendini tanıtarak basın toplantısına başlayan Şimşek, “Bursa doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Mezuniyetimden sonra Bursa’nın en büyük otomotiv yansanayi fabrikalarında üst düzey yönetici olarak görev yaptım. Fransa, Belçika, Almanyaİngiltere ,İran ,ArjantinBrezilya ve daha bir çok ülkede  yer alan uluslararası  işletmelerde  ürün devreye alma, proje ,kalite ve iyileştirme çalışmalarında görev aldım. Kaizen, sürekli iyileştirme , TS 16949 iç denetçi ,dış denetçi, ürün tasarımı konusunda uzmanlığım var . Operasyonlarda mükemmelliğin sağlanması amacıyla kullanılan yönetim sistemi olan 6 SİGMA‘da yeşil kuşak sahibiyim. Sanayideki tecrübemi sanayi yapıları, fabrikalar ve inşaat taahhüt yaparak değerlendiriyorum. Ortağı olduğum inşaat firmaları, Organize Sanayi Bölgelerinde birçok fabrikanın inşaatını yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Ayrıca halen Bursa ve İstanbul’da birçok kentsel dönüşüm projesinde yer almaktayız. Sanayi ve İnşaat konusundaki tecrübelerimiz Genel Merkezimizde de farkedilmiştir. Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Prof. Dr. Ümit Özlale Hocamın isteğiyle Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildim. İyi Parti’nin sanayi politikaları ve seçim bildirgesi çalışmalarında ve ayrıca 6’lı masa ortak mutabak metninde  Kalkınma Politikaları ekibiyle Dış Ticaret, Sanayi, İnşaat politikaları konusunda 2 senedir çalışmalarda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK İYİ PARTİ’DE ALDIĞI GÖREVLERİ SIRALADI

Şimşek, “İyi Parti Bursa  Kurucular Kurulu olarak başladığım süreçte divan görevleri,üst kurul delegelikleri olarak görev yaptım.2018 genel seçimlerinde 27.dönem  İyi Parti Bursa milletvekili adayı oldum.İyi Partinin dinamik ekipleri ile   birlikte bütün projelerde ,basın açıklamalarında yer aldım.Bu çalışmalarda beni en çok mutlu edenlerden biri önceki dönem Kadın Politikaları Başkanımız Sayın Hüsniye Pıtırlı ve Toplumsal Politikalar Başkanımız Sayın Semra Doğan ile birlikte hazırlamış olduğumuz “6 ayda 50000 ev ziyareti “projesi idi.İyi Partinin Muhteşem ve emektar kadınları ile 17 ilçemizde yaklaşık olarak 40000 eve ulaştık.İyi Partimizin yükselişinde kadınlarımızın verdiği o mücadele içinde yer almaktan onur ve gurur duydum” dedi.

“EKONOMİMİZİN NE KADAR KÖTÜ DURUMDA OLDUĞUNUN KANITIDIR”

Şimşek , “Değerli dava arkadaşlarım Bursa’mız 17 +1 sanayi bölgesi ve 4 adet otomobil fabrikasıyla Türkiye’de sanayinin başkenti konumundadır. Bu kadar ağır bir sanayinin olduğu Bursa’mızda sanayi politikalarının doğru yönetilmesi daha da elzem hale gelmiştir. Çarpık kentleşme, bozuk sanayi alanlarının olması yeşil Bursamızın yeşilliğinin azalmasına ve kuraklaşmaya yol açmaktadır.Yeşil sanayi,yeşil OSB ve yeşil enerjinin uygulanması 21. Yüzyılın en gerekli zorunluluklarından biri haline gelmiştir. Doların 20 tl’ye dayanması dış ticaret açığının yıllık bazda %52,8 lik oranda artarak 12,2 milyar dolara çıkması ekonomimizin ne kadar kötü durumda olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİN İŞ İMKANINI CİDDİ ORANDA ARTIRACAĞIZ”

Şimşek, “Milletvekili seçilmem halinde önce  Bursa’mızın daha sonra Türkiyemizin sanayisi ,dış ticareti ve inşaat sektöründe Kalkınma Politikaları olarak hazırlamış olduğumuz politikaları uygulama imkanına sahip olacağım .Millet ittifakı iktidarında İyi Parti’nin liyakatlı kadroları olarak halkımızın içinde bulunduğu büyük ekonomik krizi, istihdam problemini çözme konusunda çalışacağız. Gelişmiş ülkelerin sanayisinin büyük bir kısmında kullanılan endüstri 4.0 ve endüstri 5.0’ın ülkemizde de kullanılmaya başlanması konusunda parti politikalarına uygun çalışmalar yapacağız. Bilgi ekonomisine dönüşüm kapsamında, yakın gelecekte ekonomik rekabetin önemli sahaları, Büyük Veri, 5G ,insan robot birlikteliği ,blockchain ,cybersecurity,digital twin, drones,IOT,arttırılmış  gerçeklik ve Nesnelerin İnterneti Uygulamaları, Yapay Zeka, Otonom Sürüş Sistemleri, Akıllı Şehir Teknolojileri, Sanal Gerçeklik, Robotik, Yenilenebilir Enerji TeknolojileriUzay Sistemleri gibi alanlarda girişimleri teşvik edecek mevzuat çalışmaları tamamlanarak özellikle gençlerimizin iş imkanını ciddi oranda arttıracağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’MİZİ HAKETTİĞİ REFAH SEVİYESİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Şimşek, “Atatürkümüz “Her fabrika bir kaledir” diyerek sanayi ve ekonomiye verdiği değeri göstermiştir.Biz de İyi Parti ailesi  olarak Atamızın izinde Partimizin kuruluşundan beri beraber yürüdüğüm ve sonrasında da partimize katılan arkadaşlarımız ile Bursamızı ve  Türkiyemizi hakettiği refah seviyesine en kısa zamanda ulaştıracağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ