Demokrat Zafer

5 ileti dizisinden 4. KÜLTÜR SANAT DÜNYASININ DEPREM BÖLGESİYLE DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ MİLLİYET SANAT’TA!

Deprem felaketlerinin yasını simsiyah kapağıyla yansıtan Milliyet Sanat, Mart 2023 sayısında, kültür sanat ajandasına yer verdiği “Ne Var Ne Yok?” sayfalarını da deprem bölgesi için hayata geçirilen dayanışma etkinliklerine ayırdı. Raflarda, dijital uygulamalarda ve Getir, Trendyol ve shopier.com ile Türkiye’nin tüm şehirlerinde okurlara ulaşan Milliyet Sanat’ın Mart 2023 sayısının satışından elde edilecek tüm gelir depremzedelere bağışlanacak.

Antakya’nın aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi, beton yığınına dönmemesi, orijinal estetiğinin ve mozaik kültürünün korunup yaşatılması için gönüllüler Kadim Antakya Dostları çatısı altında buluşuyor.

Yolcu Tiyatro’nun kapalı gişe oynayan oyunu “Gomidas”, haziran ayına kadar her ay temsillerdeki kazancın %25’ini afet bölgesinde çalışan farklı bir kuruma bağışlayarak depremzedelere desteğini uzun soluklu hale getirmeyi hedefliyor.

Ortağı olan tüm özel tiyatrolarla birlikte #SahnedenDayanışma’yı büyüterek perde açan Tiyatro Kooperatifi’nin bileşenleri, oyun gelirlerini Afet Platformu’nda yer alan STK’larla paylaşıyor. Barınma ihtiyacı için İhtiyaç Haritası’nın #BirKiraBirYuva projesi desteklenirken depremzedelere destek olan seyirciler oyunlarda misafir ediliyor.

BAM İstanbul, mart ayındaki “Istırap Korosu” oyunundan elde edilen bilet gelirinin %20’sini Ahbap Derneği’ne bağışlıyor.

1-5 Mart tarihleri arasında 16. edisyonu gerçekleşen Art Dubai’nin organizatörleri, satın alınan e-biletlerden elde edilen gelirin %50’sini Türkiye ve Suriye’deki deprem yardımlarına, resmî yerel ve uluslararası yardım kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına bağışlamaya hazırlanıyor.

Londra merkezli kâr amacı gütmeyen yaratıcı platform Open Space Contemporary, Türkiye’deki depremlerin ardından fon toplamak amacıyla çevrimiçi bir müzayede düzenlerken ünlü moda fotoğrafçısı, aksesuar ve gözlük tasarımcısı John-Paul Pietrus, İngiliz sanatçı Charlie Mackesy ve İngiliz fotoğrafçı Mark Luscombe-Whyte da eserlerinin satış gelirleriyle deprem yardımlarına destek veriyor.

Tiyatro sanatçılarına çağrı yayınlayan Duende Tiyatro, İstanbul’a göç etmek durumunda kalan depremzede oyuncu adaylarının oyunculuk bölümü sınavlarına hazırlık çalışmalarını beraber yürütmeye hazır olduklarını açıkladı.

Sanatçılar ve sanat inisiyatiflerinin, yardımları sürekli kılabilmek amacıyla kurduğu Sanatla Dayanışma Platformu’nda ise sanatçıların eserini almak isteyenler doğrudan AKUT ve Ahbap Derneği bağış sayfalarına yönlendiriliyor.

Türkiye’nin 50 yıllık kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, simsiyah kapağıyla raflarda yerini alan Mart 2023 sayısının satışından elde edilecek tüm geliri depremzedeler yararına kullanılmak üzere bağışlayacak. Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ