Demokrat Zafer

Akşener, “Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonucu üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın”

Millet İttifakı liderlerinden Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarını değerlendirdi. Akşener, “Milletimizin hiçbir mensubu seçim sonucu üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın” dedi.

Akşener, seçimden gerekli dersleri çıkaracağını belirterek, seçmen iradesine saygı duyduklarını belirtti. Erdoğan’ı da tebrik eden Akşener, “Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisini gözünü yeniden kör etmez. İftiralar hakaretler havalarda uçuşmaz, umarım ki kendisine oy vermiş vermemiş, bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır” ifadelerini kullandı.

Akşener, Millet İttifakı’nın dağılıp dağılmayacağı sorusuna da yanıtladı. Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Öncelikle bütün basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığının ikinci turunun tamamlanmış bulunuyoruz. Tüm müşahitlerimize, okul ve sandık görevlilerimize, avukatlara, partililerimize ve bütün yurttaşlara teşekkür ediyorum. Ama en çok gençlere ve kadınlara teşekkür ediyorum.

Yapılan tüm kara propagandalara rağmen, milletimiz her zamanki gibi büyük bir olgun ve zarafet içinde demokratik hakkını kullandı.

Biliyorsunuz ülkemizde uzun zamandır seçim gündemi var. Bu gündem Türkiye’yi çok yordu. Aylardır seçimin gölgesinde kalan birikmiş çok sorunumuz var.

“VAKİT KAYBETMEDEN SORUNLARA EĞİLME ZAMANI”

Bunların başında ekonomi geliyor. Vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme zamanı.

Milletimizin bize verdiği muhalefet görevini, aynı düsturla seçmen veli nimettir anlayışı ile devam edeceğiz.

Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. Milletimiz söyleyeceğini söyledi. Bu mesajı anlamak, ve gereğini yapmaktır bize düşen. İYİ Parti’den kimsenin şüphe duymasın.

Milletimiz umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmasın. Eğer ki demokrasiye inanıyorsak, seçimlerinde demokraside en temel gösterge olduğunu unutmamalıyız.

Uzun yıllar inkılap hocalığı yaptım. Demokrasilerde her bir eylemin tartışılabileceğini, itiraz edebileceğini o da hür irade ile atılmış seçmenin sonuçlarıdır.

Bana niye yok, ona niye oy verdin bir hak olamaz. Bu yüzden milletimizin seslerini dinleyerek hareket ettik.

“MİLLETİMİZİN TALEPLERİ DIŞINDA HİÇBİR HIRSIN VEYA ŞAHSİ İHTİRASIN BULUNMASINA MÜSAADE ETMEDİK”

Milletimizin talepleri dışında hiçbir hırsın veya şahsi ihtirasın bulunmasına müsaade etmedik.

Bu sebeple de zaman zaman çok ağır eleştireler maruz kaldık ve pek çok bedel ödedik.

Bugünden sonrada milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Milletimizin geleceğine yönelik hiçbir korkunun eseri olmasına da izin vermeyeceğiz.

Şunu asla unutmayın biz hala buradayız. İYİ Parti ve İYİ Parti’nin mensupları Meclis’te, Türkiye’de.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir hukuk devleti olma vasfı gereğince üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye, milletimize estek olmaya devam ede3ceğiz.

Kesin olmayan sonuçlara göre, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Milletimizin kararını, milletimize ve memleketime hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu vesile ile sayın Erdoğan’ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken dersler olduğunu düşünüyorum.

“UMARIM KAZANMIŞLIK HIRSI KENDİSİNİ GÖZÜNÜ YENİDEN KÖR ETMEZ”

Umarım ki kazanmışlık hırsı kendisini gözünü yeniden kör etmez. İftiralar hakaretler havalarda uçuşmaz, umarım ki kendisine oy vermiş vermemiş, bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın cumhurbaşkanı olduğunu bu defa kabul eder ve ona göre davranır.

Umarım ki seçim sonuçlarının heyecanı ile uzun zamandır kutuplaştırılmış ülkemizi yeniden makulde buluşturma fırsatını tepmez. Bizim gibi seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst bir şekilde yapar.

Yarın ki sonuçları biz bu şekilde yorumlayacağız.

Her ne kadar Kısıklı’daki konuşması bu çerçevede pek umutlandırmasa da.. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilir seçilmez, yuhalatması yeni seçilen bir cumhurbaşkanına seçilmez.

Makulde buluşmayı artık dertlerin üzerinde buluşmayı yol edinmesini ummuştuk. İnşallah bu sondur.

Umarım ki seçilmiş olduğu bu son döneminde Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar, sürdürme ferasetini gösterir.

Bizim için sonuç esastır yarın ilk gündür”

MİLLET İTTİFAKI’NIN DURUMU NE OLACAK?

Akşener, bir basın mensubunun Millet İttifakı’nın dağılıp dağılmayacağına ilişkin sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Şu anda biz öncelikle, 14 Mayıs seçim sonuçlarını kendi aramızda tartışmadık. Kendi arkadaşlarıma dedim ki seçim bitti, 15 gün sonra sayın Kılıçdaroğlu’na ikinci tura kaldığı seçim sonucu var. Bizim için 14 Mayıs’ta çıkan sonuçları 28 Mayıs’ta ister kazanalım ister kaybedelim, tabi ki kazanmak için yola çıktık.

İki mesaj var. Birisi İYİ Parti’ye. Ne aşağı düştük ne yukarı. Bu mesajı tüm arkadaşlarımızla okuyacağız.

İkinci adıma da Cumhurbaşkanlığının ikinci turunda çıkan topla.

Millet İttifakı ne değildir nedir mevzusu sonraki mevzu.

2018’de hepimiz adaydık, ikinci tura kalanı hepimiz destekleyecektik. Sayın Erdoğan’ın kazanmasıyla ilk tur bitti.

Sonra herkes partisinin genel merkezinde döndü. Bu sefer yerel seçimlere gidildi, bizim teklifimiz üzerine ikili olarak, CHP ve İYİ Parti olarak ortak belediye başkanları çıkardık. İyi de bir başarı kazandık, bu birlikteliğin önemli bir fayda sağladığını gördük.

Ondan sonra tekrar Sayın Kılıçdaroğlu’nun daveti ile Altılı Masa haline geldi. Altılı Masa’nın ilerlemesi ile de Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kılıçdaroğlu’nun üzerinde kaldı. Bu bir döngü.

Kılıçdaroğlu’nun daveti bizler CHP Genel merkezine gidiyoruz. orada da bir değerlendirme yapacağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ