Demokrat Zafer

ORHANGAZİLİ VATANDAŞIN TAPU KADASTRO HAKKINI GASP MI ETTİ?

Emekli asker Ramiz Çolak, Orhangazi Yeniköy’den 2020 yılında aldığı arazisinin 1150 m2 kareden 935.5 m2’ düşürüldüğü iddaısında bulundu Güncel Haber 16’ya basşvurarak mağduriyet iddasını birebir arazisinde gazeteci Tarık Şeker’e anlatan Çolak şunları söyledi:

‘ARAZİM 1150 M2 İKEN ŞU AN 935,5 M2’YE DÜŞMÜŞ’

“2020 yılında bu zeytinliği aldığımda ortalama 40 ağaç zeytin vardı ve v1150 metrekare net olarak aldım. Orhangazi tapu kadastrosuna da harcını yatırdım arazim dikdörtgen şeklindeydi.
2022 yılında tesadüfen yani 7 ay evvel parsel sorgulamadan kontrol ettiğimde benim arazim 935,5 metrekareye düşmüş ve arazim şekli tamamıyla deforme edilmiş yani tam bir balta sapına dönüşmüş. Arazide aşırı derecede bir şekil bozukluğu olmuş.

‘BASINA GELENE KADAR HER TÜRLÜ YASAL HAKKIM OLAN BAŞVURULARDA BULUNDUM’

Ben basına gelene kadar yani size başvurana kadar hakkımı aradım. Bu konuyu öğrendiğim an itibarıyla belgelerde elimde iadeli taahhütlü belgelerim var. Ekranda parseli gördüğümde hemen ertesi günü Orhangazi tapu kadastroya gittim kadastro de bana kesinlikle beni ikna edecek asıllı mantıklı hiçbir şekilde izahatla karşılaşmadım.

Bana : “Avukat da tutabilirsiniz aslında evet burada bir hata olmuş olabilir.” diyerek bunu da kabullendiler. Dilekçemi elden verdim ancak bıraktığıma dair de imzalı bir kağıt aldım sonra ayrıldıktan sonra müdürle görüştürmediler ilgili kişilerle görüştürmediler sadece görüşebildiğim tek kişi şef onunla görüştüm ama sonuç alamadım.

‘ORHANGAZİ’DEN SONUÇ ALAMAYINCA NİLÜFER TAPU KADASTROYA GİTTİM’

Baktım sonuç alamıyorum Bursa’da Nilüfer tapu kadastroya gittim aynı şekilde dilekçemi verdim. Oradan da sürekli dediler ki 7 aydan beri: “Yapacağız geleceğiz kontrol edeceğiz.” Dediler.

En son Orhangazi Kaymakamlığı’na verdim bana dediler ki: “zemin etüt çalışması yapacağız ancak hava yağmurlu erteleyelim sizi çağıracağız .” ve hala çağıracaklar.

‘BEN MAĞDURUM YARIN ÖBÜR GÜN OLUMSUZLUĞUN HESABINI KİM VERECEK?’

Ben mağdurum hakikaten mağdurum paramla alın terimle aldım ben burayı toprağın ne olduğunu bilen bir insanım bana namussuzluk yapıyorlar. Bir devlet dairesi nasıl böyle bir şey yapabilir? Ben anlamıyorum ya birileri bu olaya bir çomak sokmuştur veya maddi manevi rüşvetler bulaşmıştır ya da öyle bir şey yoksa bu kadastro benim arazimi resmen gasp etmiş ve komşuma bazı parçaları resmen bırakmışlardır. bu konudaki benim mağduriyetimi giderilmesini gerekmektedir.

Ben haklı olduğumu iddia ediyorum benim arazim birilerine peşkeş çekilmiştir bunları yetkilileri soruşturmasını istiyorum. birilerinin parmağı yoksa da tapu kadastro neden böyle belgelenmiş bir olayı erteliyor? buraya yarın öbürünün birisi geldiği zaman ben toprağın ne olduğunu bilen bir insanım toprağın ne derece önem taşıdığını bilen birisiyim çünkü asker bir insanım kusura bakmasın kimse bu konuyu ortada bırakacak halim yok. Hakkımın geri verilmesini istiyor ve buradan tüm yetkililere sesleniyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ