Demokrat Zafer

Deprem bölgesinde yaralar “Acil Yaşam Ünitesi” ile sarılıyor

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle afet bölgesine yönelik yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Türkiyenin dört bir yanında faaliyet gösteren farklı sektörlerden şirketler üretimdeki güçlerini, afet bölgesine adıyor. 
6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. Ülkemizi büyük bir üzüntüye boğan depremlerin yol açtığı yaraları sarmak için pek çok şirket harekete geçti. Son olarak Kingspan Yapı Elemanları da üretimdeki gücünü, depremzede vatandaşların barınma ihtiyacına adadı. Şirket, Adana’daki fabrikasında “Acil Yaşam Ünitesi” üretimine başladı ve yıl sonuna kadar bin ünite teslim etmeyi hedefliyor.

Global çapta faaliyet gösteren yapı şirketlerinden Kingspan’in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suat Kıroğlu, depremzedelerin barınma ihtiyacını ortadan kaldırmak için çalışmalarına süratle devam ettiklerini aktararak, “Üretimdeki gücümüzü bu kez depremzede vatandaşların barınma ihtiyacı için kullanıyoruz” dedi.

Acil yaşam ünitelerinin ilk tur teslimatlarını gerçekleştirdik”

Depremin ilk gününden bu yana yardım etmek için sahada olduklarını belirten Dr. Suat Kıroğlu, “Yaşam ünitelerimizin ilk teslimatları yaptık. Şimdi de üretim kapasitemizi artırarak ve içinde hazır banyo, tuvalet ve mutfağı barındıran ünitelerin bölgeye sevkiyatını gerçekleştiriyoruz. Acil Yaşam Ünitelerine ek olarak depremden etkilenenlere ve yakınlarına geçici konutlar; kimsesiz ilkokul çocuklarına yönelik ise barınmaları amacıyla yaşam alanları oluşturmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı ve bölgedeki kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde çalışma yürüterek konaklama kampının da inşasını tamamladık” dedi.

Yardım faaliyetlerinin boyutunu artırarak devam edecekler

Deprem felaketinden etkilenen bölgeler için desteklerini artırarak devam ettiklerininin altını çizen Kingspan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Suat Kıroğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Türkiye’de geçtiğimiz ay gerçekleşen depremler çok fazla insanda ve bölgede yıkıcı etkiler bıraktı. Ülkemize ve milletimize karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle ilk saatlerden itibaren Kingspan olarak afet bölgesine destek olmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Barınma odaklı üretim faaliyetlerinde bulunarak ‘Acil Yaşam Ünitesi’ adını verdiğimiz yapılarımızla, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve talep eden kişi, kurumların da kâr amacı gütmeden tedarik edebilmesi amacıyla belli bir kapasiteye kadar üretim gücümüzü ayırmayı sürdüreceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ