Demokrat Zafer

1,2 milyon çocuğun okul kaydı bulunmuyor, 3,3 milyon çocuk okulda değil!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan: 1,2 milyon çocuğun okul kaydı bulunmuyor, 3,3 milyon çocuk okulda değil!

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, 2022-2023 öğrenim yılı başlarken Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre 3 milyon 339 bin 309 çocuğun okulda olmadığını duyurdu. Aslan, yaptığı açıklamada, bu çocukların karne sevincini yaşayamadığını belirtti.

Karne gününde eğitim hakkından mahrum kalan çocukları gündeme getiren Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında ise 5-17 yaş aralığındaki okul çağındaki nüfustan 1 milyon 200 bin 892 kişinin hiçbir okul kaydının olmadığını ifade etti.

Bu sayıların içerisinde devamsızlık durumu olan öğrencilerin yer almadığını vurgulayan Aslan, 3-4 yaş aralığındaki çocukların da bu verilere dahil edilmediğini ve bu durumu hesaba katarsak sayıların daha da yükseldiğini söyledi.

Aslan’ın açıklamasında, hiçbir kaydı olmayan, açıkta bulunan ve mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilen 3 milyon 339 bin 309 çocuk bu dönemde okulda bulunmadığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ