Demokrat Zafer

Türk Kadınlar Birliği Bursa; Doğal Afetler Bile Kadınlarımızı Şiddetten Koruyamadı!

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında;

“Ülkemiz tarihinin en zor günlerinden geçiyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi on binlerce canımızı bizden kopardı. Depremden etkilenen bölgelerde yaşayan milyonlarca yurttaşımız, hâlâ barınma ve beslenme gibi temel haklara erişmekte zorlanıyor. Bu süreçten en çok etkilenenler ise her zaman olduğu gibi kadınlar oldu.

Deprem bölgesinde yaşayan kadınlar ailelerini, arkadaşlarını, kentlerini kaybetmekle kalmadılar. Aynı zamanda içerisinde bulundukları zorlu toplumsal ve fiziksel koşullarla yeniden yüzleşmek durumunda kaldılar. Temel hijyen malzemelerini edinmekte, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandılar.

Bununla birlikte Deprem felâketi, ülkemizde kadınların ve genç kızlarımızın  karşı karşıya oldukları eşitsizlikleri daha da görünür kıldı ve ağırlaştırdı.Bir kez daha gördük ki en ağır koşullarda ve doğal bir afet sonrasın da dahi şiddete maruz kalan kadınlarımız , öldürülen kadınlarımız ve taciz ve tecavüz ile sarsılan yine kadınlarımız oldu.

Depremin 1 ince ayında  ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Türk Kadınlar Birliği olarak şiddet ya da doğal-toplumsal felâketler nedeniyle hayatını kaybeden kadınları rahmetle anıyoruz. Deprem bölgeleri başta olmak üzere, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında hak ve özgürlükleri için çetin bir mücadele veren, şiddete ve saldırıya maruz kalan , mağdur olan  tüm kadınların yanındayız!

Cumhuriyetimizin 100 . yılında ve  6 Şubat Depreminin gölgesinde  Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Şuna inanmak lazımdır ki Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi olarak  Cumhuriyet Devrimleri ve Kadın Mücadelesi ile  elde edilen kadın hak ve kazanımlarından kayba neden olacak her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı, kadına karşı ayrımcılığın ve her türlü şiddetin son bulduğu , kadının eşit ve özgür bir birey olarak toplumda var olduğu, kadının insan haklarının her daim korunduğu , barışın, özgürlüğün, demokrasinin sağlandığı bir Türkiye ve Dünya için; kadın haklarının teminatı olan Atatürk Devrimlerine ve Laik Cumhuriyetimize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ