Demokrat Zafer

Bursa Lojistik Köyü İstiyor.

Meslektaşımız memleketinden Bursa’ya döndü, ayağının tozuyla bir toplantıya katılarak gözlemlerini sosyal medyasına taşıdı! Orhan Çelik; ” Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Şubat ayı meclis toplantısı lojistik köy çıkışına sahne oldu. 38 yıllık ekonomi gazetecisi olarak işim gereği meclis toplantılarını takip eder oradaki konuşmaları, atmosferi kamuoyuna yansıtırdım. Ancak son bir yılı aşkın süredir gitmediğim toplantıların Şubat oturumuna katıldım. Öncelikle Başkan İbrahim Burkay’ın, sıcak, samimi karşılaması için kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bir çok meclis üyesi dostlarla hasret gidermekte güzeldi. Kısaca özlemişiz meclisin havasını be kardeşim.

Gelelim lojistik köy meselesine… Lojistik köyler dış ticaret açısından çok önemli bir işleve sahip. Avrupa da 1960’lı yıllarda kurulmuş ve dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde ise 2007 yılında kamunun öncülüğünde kurulmaya başlandı. Çok iyi hatırlıyorum. Yıl 2013. BTSO seçimlerinde Burkay’ın en önemli projelerinden birisiydi. Başlangıç yıllarında konuyla ilgili çok ciddi çalıştaylar da yapıldı BTSO da. Ama ne hikmetse bu güne kadar bir arpa boyu yol alınamadı. Ankara’ya bir türlü meram anlatılamadı. Yada Ankara Bursa’ya bizim oğlan muamelesi yappıp kulaklarını tıkadı, gözlerini kapadı.
Başkan bir kez daha konuyu Şubat ayı meclis toplantısında gündeme getirdi. Lojistik köyle ilgili talep toplamaya başladıklarını, devlet kurumlarının kendilerine yer göstermelerini istediklerini söyledi. Eee başkan haklı; Seçim döneminde her kesime mavi boncuk dağıtan, popülizmin dik alasını yapan iktidar yıllardır ihmal ettiği, görmezden geldiği Bursa’nın taleplerine belki cevap verebilir. Mesele şu; bu güne kadar merkezi hükümetten ne lojistik köy konusunda ne Yenişehir Otomotiv Test Merkezi konusunda ne de yüksek hızlı tren konusunda umduğunu bulamayan Bursa halkı bu üvey evlat muamelesine dur diyecek mi demeyecek mi? Bekleyip göreceğiz.
Ülkemizde ilk etapta yapılması planlanan 12 lojistik köy ise şunlardır: İstanbul (Halkalı), İzmit (Köseköy), Balıkesir(Gökköy), Uşak, Eskişehir (Hasanbey),Samsun (Gelemen), Denizli (Kaklık),Mersin (Yenice), Kayseri (Boğazköprü),Konya (Kayacık), Erzurum (Palandöken) ve Bilecik (Bozöyük).
Türkiye’nin sanayi başkenti, en fazla ihracat yapan ikinci kenti bu listede yok. Bilmem anlatabildim mi?”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ