Demokrat Zafer

Kapanan okulumuzu geri istiyoruz

İznik Müşküle mahallesinde ilköğretim okulu 2021 -2022 Eğitim ve öğretim yılında kapıları kapandı. Türkiye genelinde taşımalı sisteme geçildiğinden dolayı ve eğitimim yeterli olmadığı için okul Çocukları Göllüce ilköğretim okuluna gitmektedir diye konuşan gençler. Kapanan okullarının tekrar açılması için yetkililerden destek beklemekteler Kapanan okulumuzu geri istiyoruz dediler.

Bilal Kaygısız:” 52 yaşındayım Ailem anam babam dedelerim hep bu okulda okuduk çocuklarımda bu okula gidiyordu fakat ne nasıl olduğunu anlayamadık okulda öğrenci kalmayınca bende mecburen Göllüce’ye göndermek zorunda kaldım 450 hanelik köyümüzde okulumuzun kapanmasına kimler sebep olduysa Allah hepsinin cezalarını versin. Eskisiyle yenisiyle okulumuz Cumhuriyetimiz kuruluşundan sonra 1927 de köyümüzde okul vardı ve açıktı.

Kapanmasın diye çok çaba gösterdik kadınlarımız eylem bile yaptılar kaymamamıza ve milli eğitim müdürümüze konuyu ilettik fakat kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz kapanmasın diye uğraştılar velilerle toplantılar yapıldı hiçbir sonuç alamadık bir baktık ki okulumuz kapanmış”.

İbrahim Talan: “18 yaşındayım köyümün okulu kapanması hiçte hoş olmadı. Eğitimimi bu okulda tamamladım okula giderken neşeyle, coşkuyla arkadaşlarımızla şakalaşarak gidip gelirdik şimdi ise okullar açıldı üç gün oldu hiç ses seda yok her sabah andımızı söyler Pazartesi Cuma günlerinde andımız ve istiklal marşı söyleyerek bayrağımızı göndere çekerdik, Bayramlarda şiirler okunur yarışmalar düzenlenirdi, ailelerimiz ve kardeşlerimiz bizleri seyretmeye gelirdi. Maalesef zil sesine hasret kalacağız”.

Hüseyin Öner:”18 yaşındayım okulumuzun kapanılmasına bende karşıyım ailem ve bizler bu okulda okuduk yeni bir okulumuz oldu Lojmanımız var okula gidecek öğrenci yok ”dedi.

Ufuk Çakır: “16 yaşındayım ben ve ailem bu okullarda okuduk okulumuza sevinerek gidip gelirdik nasıl kapandığını anlayamadık kapanan okulumuzun yeniden açılmasını büyüklerimizden istiyoruz “dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ