Demokrat Zafer

Uludağ OSB’ye Bakanlık Çelmesi!

enbursa.com yazarlarından Yüksel Baysal, 180 hektarlık alanıyla Bursa’nın doğusunda üretim, ihracat ve istihdam merkezi konumunda olan, yaklaşık 20 bine yakın kişiye istihdam sağlayarak, yıllık 500 milyon dolarlık ihracat yapan Uludağ OSB’de yaşanan gelişmeleri kalemine adlı.

Yüksel Baysal’ın yazısı;

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun başkan dahil bazı üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üç ay süreyle yönetimden uzaklaştırıldı.

2011 yılından bu yana görev yapan Başkan Yunus Aydın’ın yanı sıra Hasan Çınar ve Nafi Akkaşoğlu görevden uzaklaştırılırken, diğer yönetim kurulu üyeleri Ramazan Aydın ile Bilal Akmar’a ise dokunulmadı.

*****

Son zamanlarda başarılarıyla dikkat çeken Uludağ OSB yönetiminin üzerinde kara bulutlar dolaşıyordu.

Eski yöneticilerden biri şikayet üzerine şikayette bulunurken, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun, Başkan Yunus Aydın’a “İYİ Parti’den uzak dur” uyarısında bulunduğu söylentileri dolaşıyordu.

****

Görevden uzaklaştırma gerekçesi olarak, Uludağ OSB sınırları dışında bazı okullar ve spor kulüplerine yapılan yardımlar gösterilirken, esas gerekçenin burada boyahane kurmak isteyen iktidar nezdinde etkili bir sanayiciye izin verilmemesi olduğu öne sürüldü.

****

Bir süredir yurt dışında bulunan Başkan Yunus Aydın, yürütmeyi durdurma için yargıya başvuracaklarını söylerken, Uludağ OSB yönetimini seçen sanayiciler ise imza toplayarak, durumu protesto etmeye hazırlanıyor.

 

****

2001 yılında Gürsu Organize Sanayi Bölgesi olarak kurulan ve Kestel 2 No’lu Sanayi Bölgesi’yle birleşip Uludağ Organize Sanayi Bölgesi adını alan kuruluşa bağlı 260 firma faaliyet gösteriyor.

Yunus Aydın beş dönemdir başkanlığını sürdürüyor.

180 hektarlık alanıyla Bursa’nın doğusunda üretim, ihracat ve istihdam merkezi konumunda olan Uludağ OSB, yaklaşık 20 bine yakın kişiye istihdam sağlayarak, yıllık 500 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ