Demokrat Zafer

KIŞ DONDURUYOR. AFAD YAZI BEKLİYOR!

12 Şubat 2023 günü sosyal medya üzerinde paylaşılan ve Bursa Afad İl Koordinasyon Merkezinde çekilen bir video çok büyük tepkilere neden olmuştu. Videoda AFAD sahasında çok sayıda konteynerin olduğu ve bunların deprem bölgesine sevk edilmediğine dair iddialara yer veriliyordu.

Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz bu videoda yer alan iddiaları yerinde incelemek üzere il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Bursa AFAD İl Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ;

“Yüreği deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla atan, ilk günden itibaren deprem bölgesinin yaralarını sarmak için tüm gücüyle gayret gösteren sevgili Bursalılar!

12 Şubat 2023 Pazar günü öğle sonrasında sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan bilgileri teyit etmek üzere Pazar günü Saat 17:30’da il ve ilçe yöneticilerimizle birlikte AFAD’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde AFAD deposahasını gezdik. AFAD İl Müdür Vekili ve Şube Müdürleri ile görüştük. Faaliyetler hakkında bilgi aldık. Burada zaman geçirdik , izlenimler edindik.

Konteynerların sahada olduğu doğru. Bursa için ayrılan 100 konteynerın 8’i sevk edilmiş. 92’si halen bekletiliyor. Bekletilme sebebi Osmaniye AFAD’tan resmi talep yazısının gelmemiş olması. Telefonla sözlü bildirim yapılmış , konteynerlar istenmiş ancak Bursa AFAD resmi yaz bekliyor. Deprezede orada soğukta , biz vatandaşımıza “resmi yazı gelmedi” diyemeyiz. Dememeliyiz. Hele hele bu olayı ortaya çıkartan vatandaş hakkında emniyet soruşturması başlatmayı düşünmemeliyiz.

Maalesef bu olay ve ziyaretimizde edindiğimiz izlenimler bize AFAD organizasyonunun ( buradaki görevli personellerin 18 saate varan öz verili çalışmalarına rağmen ) yüksek derecede koordinasyon problemi yaşadığını , bir yönetim zaafiyeti oluştuğunu gösteriyor. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan ve Genel Merkez Yöneticilerimiz de deprem bölgesinde bu zaafiyetleri yerinde gördüler , halkımızla paylaştılar.

Yaşadağımız deprem felaketinin büyüklüğünü çok hızlı hareket etmeyi , inisiyatif almayı , yetki devrini , eşgüdümü , hızlı karar almayı ve etkili kriz yönetimini üst düzey seviyede uygulamayı gerektiriyor. AFAD çalışanları ilk günden itibaren özveri ile çalışıyor. Ancak buranın kurumsal kapasitesi, işgörme becerisi bu yükü kaldırabilecek, bu sınavdan geçecek durumda değil.

Yapılabilecek çok sayıda basit iş ile buradaki kaos azaltılabilir , burada baskı altındaki personel rahatlatılabilir , işler çok daha hızlı yürüyebilir ve nihayet Bursa gibi güçlü bir şehirden çok daha fazla yardım bölgeye ulaştırılabilir. Yapılamıyor. Neden?

Bugün üzülerek gördük ki bu konteynerlar 3 gün önce de , 2 gün öncede gidebilirdi. Yada sosyal medyada haber olmasa hiç gitmeyebilirdi. Durum bu kadar net.

Bu izlenimlerimizi aktarmak üzere Bursa Valiliğimizden randevu taleplerimize maalesef cevap alamadık.

Siyasi iradenin , sorumluların işi gelen eleştirileri bastırmak , susturmak değil aksine çözüm üretmek. Milletimiz çözüm bekliyor. Buradan bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ