Demokrat Zafer

BURSA BAROSU, DEPREM YIKIMININ SORUMLULARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bursa Barosu tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana’da 20 binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine ve büyük yıkıma neden olan deprem felaketi nedeniyle sorumlular hakkında, deprem bölgesindeki Cumhuriyet Başsavcılıklarına ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunda, depremler neticesinde yıkılan ve hasar gören binaları inşa eden müteahhitler ile mevzuata aykırı olarak bu yapılara imar ve iskan ruhsatı veren yetkililer ile yapı denetim görevlileri, ilgili denetim görevini yerine getirmeyen belediye ve bakanlık yetkilileri ile arama, kurtarma çalışmalarındaki gecikme ve eksiklik neticesinde ölüme sebebiyet veren kişilerin TCK’nun 81 ve 83. maddeleri uyarınca, olası kastla insan öldürmek ve ihmal suretiyle ölüme sebebiyet vermek suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin’in Bursa Barosu adına yaptığı suç duyurusunda sorumluların ivedilikle tespit edilerek, delilerin henüz toplanmamış olması ve karartılma ihtimali, şüphelilerin kaçma şüphesinin bulunması nedeniyle, şahıslar hakkında tutuklama tedbirinin uygulanması talep edildi.

Şikayet dilekçesinde enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandığı belirtilerek, bilirkişi incelemesi için depremde yıkılan bina enkazlarından ve hasarlı yapılardan numune alınarak muhafaza edilmesi de istendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ