Demokrat Zafer

Sol Parti Kent Meydanı’da!

Bursa’da Sol Parti, ilk kitlesel buluşmasını yapıyor. SOL Parti Bursa, ‘Yeter Gönderelim’ kampanyası kapsamında Osmangazi Metro İstasyonu’nda Kent Meydanı’na yürüdü

Bursa'da Sol Parti Kent Meydanı'na yürüdü

MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Sol Parti Bursa, ‘Yeter Gönderelim’ kampanyası kapsamında Kent Meydanı’na yürüdü.

Sol Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt şöyle konuştu;

Bir yanda yirmi yılda ülkeyi ekonomisinden, adalet sistemine, toplumsal yapısından ahlaki değerlerine büyük bir çöküşün eşiğine götüren Ak Parti iktidarı var.Bir yanda da 20 yıldır Ak Parti rejimi karşısında diz çökmeyen, bu gerici faşist rejime iradesini ve ülkesini teslim etmeyen milyonlar var.

Ve bugün bu meydanda, Bursa’nın Kent Meydanı’nda, geçmişin devrimci birikimiyle Ak Parti iktidarına karşı; yılmadan, yanılmadan onuruyla mücadele edenler var;

Tüm baskılara rağmen alanları, meydanları, sokakları, terk etmeyenler var,  20 yıldır tek bir adım bile geri atmadan kora kor mücadele edenler ve bu karanlığa karşı umudu büyütmek için usanmadan yollara düşenler var bu meydanda.

Mücadele arkadaşlarımız, yoldaşlarımız ve Sol Partililer Hoş geldiniz.

‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ diyen, gericiliğin karşısında sol feminist mücadeleyi büyüten kadınlar aramızda. Sizlere de selam olsun.Geleceğinden de ülkesinden de vaz geçmeyen, Gençlik gönderecek şiarıyla, Ak Parti iktidarına meydan okuyan devrimci gençler, devrimci yolumuzu yarınlara taşıyacak liseli-üniversiteli Sol Genç’liler aramızdalar.
68 kuşağının, 78 kuşağının ruhunu ve birikimini yüreğinde taşıyan, mücadeleden asla yorulmayan kır saçlı abilerimiz, ablalarımız bizlerle. Selam olsun sizlere.
Bu kent, bir işçi kenti, direnişin kenti. Metal fırtınaların koparıldığı kent burası. 1280 gün direnen Cargill işçilerinin kenti burası. Acarsoy, Turkuaz ve Barutçu direnişlerinin havzası burası.
Ve bugün 98 gündür hakları için fabrika önünde direnen, mücadeleleriyle tüm işçi sınıfına ilham veren Barutçu Tekstil işçileri, emek mücadelesinin hakkını veren tekstil işçileri, emekçiler aramızda. Selam olsun alın terinize, selam olsun emeğin örgütlü gücüne ve mücadelesine. Bizleri asla yalnız bırakmayan basın emekçileri, her zaman omuz omuza mücadele verdiğimiz, dayanışmayı birlikte büyüttüğümüz dost kurumlardan ve sendikalardan konuklarımız var aramızda. Hepiniz hoş geldiniz.

“TARİHSEL BİR EŞİKTEYİZ”

Tarihsel bir eşikteyiz dostlar. Referandum niteliğindeki bu seçimde tüm muhalefet bileşenleriyle ortak hareket ederek tek adam rejimine, bu karanlığa son verebileceğimize inanıyoruz. Bu birikime, bu güce hep birlikte sahip olduğumuzu biliyoruz. Yeter ki tüm muhalefet bu sorumluluk bilinciyle hareket etsin. Ancak bununla da yetinemeyiz. Halkın sorunlarına çözüm olabilecek; anti-emperyalist, eşitlikçi laik, kamucu ve toplumsal barışı hedefleyen bir mücadeleyi örgütlemenin tek çıkar yol olduğunu biliyoruz. Emeğin sömürülmediği, eşitliğin, adaletin temel alındığı onurlu bir geleceği birlikte kurabiliriz.Birleşerek, örgütlenerek bunu başarabiliriz dostlar.

Bu iktidarın önünde hiçbir zaman diz çökmedik. Hileleriyle, yalanlarıyla baş edecek gücümüz, birikimimiz var. Gençlerin güzel hayaller kurabildiği, emeğiyle geçinenlerin insanca yaşayabileceği aydınlık bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.
Yeter ki bunun için örgütlenelim, bunun için mücadele edelim. Sol Parti olarak bizler tüm Türkiye’de olduğu gibi, Bursa’da da yaşamın her alanında bu mücadeleyi devrimci bir anlayışla örgütleyeceğiz ve büyüteceğiz.

Biliyorsunuz, ‘malum şahıs’ dün Bursa’daydı. Seçim sloganını da duymuşsunuzdur. Düşünün, yirmi yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar ve yirmi yılın sonunda kendi göndereceğiz yeter diyecek duruma geldiler.
Bu ülkede alınan her kararı iki dudağı arasına sıkıştırmaya çalışan zat “Söz milletin” diyebiliyor.

20 yıllık iktidarınızda hangi kararı bu halka sordunuz diye adama sormazlar mı? Mesela, Anayasaya aykırı olarak küçük ortağınızla çıkardığınız Uludağ Alan Başkanlığı Kanunu’nu bu halka sordunuz mu? Halkın bu rant projesine itirazlarına kulak verdiniz mi? Vermediniz! Vermediniz ama biz sözümüzü söylemekten vazgeçmeyiz.

O halde gelin sözümüzü bu meydandan herkese duyuralım: Hangi yasayı çıkartırsanız çıkartın, Uludağ’ın daha fazla ranta açılmasına izin vermeyeceğiz, buna hep birlikte direneceğiz.
Herkes bilsin: Ferman saltanat heveslilerininse, meydanlar, alanlar, bizim. Dağıyla, taşıyla, ormanıyla suyuyla, tüm dokusuyla, bu kent bizim. 20 yıldır bu ülkenin tüm kaynaklarını yağmaladınız, artık yeter demeye geldik. Bu memleketin gerçek sahibi bizleriz.Ormanımızı, suyumuzu, emeğimizi, geleceğimizi çalmanıza daha fazla izin vermeyeceğiz. Bizden çaldığınız ne varsa, hepsini parça parça geri alacağız.
Biz buradayız, mücadele edeceğiz ve sizleri göndereceğiz.

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen şöyle konuştu; 

Bugün biz buraya umudun ateşini yakmaya geldik. Biz bugün bu karanlık iktidarın sonunu ilan edecek yürüyüşü başlatmaya geldik. Buradan ilan ediyoruz, seçim sizin sonunuz olacak. Bu seçimin sonrasında bu ülke yeni bir aydınlığa kavuşacak.

“SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER TÜRLÜ HİLEYE BAŞVURUYORLAR”

Bu memleketi birleşerek güneşe çıkartacak bütün mücadeleyi dişe diş kora kor örgütleyeceğiz. Bugün buradan meydan okuyoruz, 20 yıldır yürüttüğünüz mücadelenin onuruyla meydan okuyoruz. Sizin hilelerinize de zorbalığınıza da hepsini bu ülkenin başında def edeceğiz. Onlar atları çalmanın hesabını yapıyorlar. Hileler yasaklarla kaybedecekler. Seçimi kazanmak için her türlü hileye başvuruyorlar. Bu meydandan ilan ediyoruz. Bu memleketi seven bütün yurt sever insanlarla omuz omuza vereceğiz. Bunları hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne mutlaka göndereceğiz. Bunu başarmak için birbirimize söz verelim. Bir yürüyüş başlıyor, bu meydandan gecemizi gündüze katmaya ve sonunda kazanmaya hazır mıyız? 20 yıldır bu İktidara karşı tereddütsüz bir mücadele yürüttük. Kendimizi değil, bu memleketin çıkarını ön plana alan sorumlulukla mücadele ettik.

“BÜTÜN MUBALEFET İÇİN SORUMLULUK ZAMANIDIR”

Hepiniz aynı sorumlulukla mücadele etmek zorundasınız. Bu seçim ilk turda bitecek bir seçim olmalı. Sorumluluk çağrımızı yeniliyoruz. Bizim için değil, sadece bütün muhalefet için sorumluluk zamanıdır. Herkesin aklını başına alması gerektiği bir zamandayız. Bu seçimi ilk turda, tek turda bitirmek için herkes sorumlu davranmak zorundadır.

Bu ülkede bir çocuk, karne günü annesi ona et aldığı için seviniyor. Kendisini çalıştığı markete asan çocuklar var. Bu ülkede bunlar varken ey muhalefet bu iktidarla anayasa masasına oturma! O mecliste bunların kirli oyununa alet olmayın. Bunu yaparsanız bu millet size hesabını sorar. Emin olun ki bizlerde sizden hesap soracağız.

Tek adam rejimini yeneceğiz. Bu ülkenin işçisi ve emekçisi insanca yaşayarak emeğinin karşılığını alacak. Bizden çaldıkları her şeyi onlardan geri alacağız. Eğitimin sağlığın parasız olduğu herkesin insanca yaşayacağı bir ülkeyi beraber kuracağız. Bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının  özgür olduğu bir ülkeyi biz kuracağız. Bu ülkenin emekçilerinin partisi var. Türkiye’nin sol partisi var. .

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ