Demokrat Zafer

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa; Vali Suç İşliyor!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona yaptığı yazılı açıklamada;

Bursa Valisi Kamu Çalışanlarına Yasayı Çiğneme Talimatı Vermiştir

Bursa Valiliği tarafından Bursa’daki kamu çalışanlarına Cumhurbaşkanı’nın 21 Ocak Cumartesi Gökdere Meydanı’ nda gerçekleştireceği toplu açılış törenine katılma talimatı verilmiştir.

Toplu açılış törenlerinin üretimin heyecanını ve coşkusunu paylaşma amacının dışına çıkarak siyasi bir mitinge dönüştüğünü önceki örneklerinden biliyoruz. Bursa Valisi Sayın Yakup Cabpolat kamu çalışanlarına siyasi bir mitinge katılma talimatı vererek aynı zamanda devlet memurlarına getirilmiş olan “herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunma” yasağını çiğneme talimatı da vermiştir.

Bir yandan devlet memurlarının aktif siyaset yapması yasaklanırken, bir yandan da siyasi mitinglerde dolgu malzemesi olarak kullanmaya kalkmak devlet memurları için onur kırıcıdır ve bu yaklaşımı kınıyoruz.

Bursa’daki kamu çalışanları da şehirde yaşayan her yurttaş gibi miting duyurularından haberdardır. Bu koşullarda mitinge katılıp katılmamaya karar verebilecek iradesine de  baskı yapılmamalıdır. Ancak Bursa Valiliği’nin bu talimatı kamu çalışanlarına açık bir baskıdır.

Kamu çalışanlarını bu baskıya karşı özgür iradeleriyle davranmaya çağırıyoruz.

Devlet memurlarını kapıkulu olarak gören, fermanlarla özgür iradelerini baskı altına alan Bursa Valiliği’ni sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ