Demokrat Zafer

Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin geleceği bu laboratuvarda şekilleniyor

Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi endüstriyel kontrol laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş, Uludağ OSB Bölge Müdürü Bayram Tek   öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HABER OSMAN ÇETİN

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fikret Atalay, “ Bu gün burada BEBKA’nın 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ve Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştirilmiş olan  “Z Kuşağı Robotik ve Otomasyon Sistemleri ile Endüstri 4.0 Yolculuğuna Çıkıyor” adlı projemizi tamamlamış olmanın ve proje çıktısı olarak oluşturulan 2 adet endüstriyel kontrol laboratuvarının açılışını yapacak olmanın gurur ve mutluluğunu tüm TSO Gürsu MTAL ailesi olarak sizlerle paylaşıyoruz. Proje kapsamında okulumuzda eğitimini sürdürdüğümüz Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanı ve Elektrik- Elektronik Teknolojisi alanlarına hizmet edecek Endüstri 4.0 altyapısına sahip iki adet Endüstriyel Robotik ve Otomasyon laboratuvarı kurulmuştur. 2019 Yılı rakamları ile 746.000 TL bütçeli projemize finansman desteği sunan proje ortağımız BTSO, iştirakçi Organize Sanayi Bölgelerimiz Uludağ Osb, Kestel osb, Barakfakıh osb ve yeşil çevre arıtma tesisi ile teknik destek sunan altesa mühendislik ve iyon mekatronik firmalarına teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Hocalarımız öğrencilerimizin mesleki anlamda nitelikli eğitim görmesi amacıyla, hazırladıkları proje kapsamında BEBKA’dan fon almışlar ve öğrencilere böyle güzel bir ortam hazırlamıştır. Emeklerinden ve çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bugün Gürsu’da eğitim anlamında çok güzel manzaralara şahit oluyoruz. Bu vesileyle bundan sonraki zamanda da öğrencilerimizin daha nitelikli şekilde yetiştirmek amacıyla böyle güzel projelere destek vermeye devam edeceğiz. Okul Müdürümüze proje mimarı öğretmenlerimize ve destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca Etkinlikte Ticaret ve Sanayi Odası Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fikret Atalay tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e tablo hediye etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri yeni açılan endüstriyel kontrol laboratuvarlarını gezerek öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ