Demokrat Zafer

İPEK NİSA GÖKER 8 yaşında büyük yetenek. ‘Savaşlar Dursa’ Cuma günü tüm dijitallerde!

İpek Nisa Göker: 8 yaşında üçüz eşi olan İpek Nisa Göker piyanoya 5 yaşında başladı. Enstrümandaki hızlı ilerleyişinin yanında beste kabiliyeti ile öne çıkan sanatçı “mutlak kulak” ve aynı zamanda “sinestet”dir. BİLSEM öğrencisidir.

Ankara Devlet Tiyatroları’nın davetlisi olarak “17. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali Açılış Resepsiyonu’nda tamamı kendi bestelerinden oluşan bir resital verdi.

İlk Sahnesine 7 yaşında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde çıkan Göker, aynı dönemde bir bankanın sosyal sorumluluk projesinde de 2 beste ve 1 doğaçlaması ile yer aldı.

3 Temmuz 2022 ‘de Maximum Uniq Açık Havada Sanatçı Mahmut ORHAN sahnesinde, Şef Tolga TAVİŞ yönetiminde en büyük hayallerinden birini gerçekleştirerek senfoni orkestrası ile çaldı. Yine Mahmut ORHAN yönlendirmesi ile İTÜ Devlet Konservatuvarı Stüdyosunda tamamı kendi bestesi olan 17 eseri kayıt altına alındı.

Bestesi İpek Nisa Göker’e ait olan Savaşlar Dursa’nın aranjesi Mahmut Orhan imzası taşıyor. Mahmut Orhan’ın vesilesi ile tanıştığı Sinem Türkmen ve Gökhan Türkmen’in yapım şirketi GTR Müzik ile anlaştı.

“Savaşlar Dursa” bestesi; Rusya Ukrayna Savaşını haberlerden duyması ve savaşın insanlara, çocuklara, doğaya olan olumsuz etkilerini hayal etmesi ile bestelendi. Bestesini yaparken; “biz insanlar dünyaya iyi olarak geliyoruz, peki kötülüğü nereden öğreniyoruz” diye sordu.  Piyanoda bestelenen esere daha sonra Mahmut Orhan’ın öneri ve yönlendirmesi ile yaylı çalgıları ekledi. 

SAVAŞLAR DURSA 6 OCAK’DA TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYINDA!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ