Demokrat Zafer

ERİN MOTOR, BAYKUŞ İLE SAHA EXPO’DA SES GETİRDİ

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 25 Ekim Salı günü kapılarını ziyaretçilere açtı. 28 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek fuarda, yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi yapan Erin Motor, İnsansız Hava Araçları (İHA) için geliştirdiği Baykuş ve Türkiye’de bir ilk olan, konutlarda da kullanılabilen, sıfır emisyonlu doğalgazlı jeneratör motoruyla 5. Hall ve 5B-10 numaralı stantta yer alıyor.

816 firma ve 22 üniversitesiyle Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde, 25 Ekim Salı günü başladı. Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artışın ve bağımsız üretim gücünün sergilendiği uluslararası bir fuar olan SAHA EXPO, 28 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. Savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürünün ilk kez sergilendiği fuarda, yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi yapan Erin Motor da bulunuyor. Geliştirdiği Baykuş motoruyla Türkiye’de İHA’lar için motor üreten yüzde 100 yerli sermayeli ilk özel firma olan Erin Motor, Baykuş’u İstanbul TEKNOFEST 2021, SAHA EXPO 2021 ve SANAL EXPO 2021 Sanal Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı. Fuarda yine Baykuş motoru ve doğalgazlı jeneratör motoruyla 5. Hall ve 5B-10 numaralı stantta yer alan Erin Motor’un çalışmaları hakkında bilgi veren Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin, “Türkiye’de ilk kez İHA motoru geliştiren özel bir firma olduk ve Baykuş ismini verdiğimiz bu motorumuzla büyük ses getirdik.

Markamızın temellerini attığımız günden bu yana odağımız hep inovasyon oldu. Baykuş da bu inovasyonun sonucu. Biliyorsunuz İHA’lar, Türkiye’nin gururu ve yarının teknolojisi. Dünyada önemli bir yeri olan İHA’larımız için biz de bugüne kadar edindiğimiz bütün bilgi ve birikimle motor geliştirme konusunda adım attık. İHA için iki farklı güç grubunda motor geliştirdik. Bu konuda bizi cesaretlendiren ve bize güvenen Sayın Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’a şükran borçluyuz. Baykuş serisinde şu an için 6 beygir, diğeri 12 beygir gücünde olmak üzere iki farklı motorumuz var. Savunma sanayinde fiyat avantajından çok yurt dışına bağımlı olmamak önemli ancak fiyat konusunda da dünyayla rekabet edebilecek düzeydeyiz. Baykuş’un en önemli yanı yurtdışına bağımlı olmaması. Motorun en kritik ve en stratejik parçalarını Türkiye’de beraber çalıştığımız firmalarla beraber geliştiriyoruz. Motor kontrol ünitesi, güç kontrol ünitesi, aynı zamanda marş motoru görevi gören alternatör gibi parçaların tamamı yerli imkanlarla geliştirilip üretildi” açıklamalarında bulundu. Şahin, markanın amiral gemisi 2.400 d/d’de 18kW güç üreten tek silindirli motorunun doğalgazlı versiyonunu da fuarda sergilediklerini belirtti. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve Erin Motor Ar-Ge merkezinde geliştirilen doğalgazlı jeneratör motoru, konutlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Doğalgazlı jeneratör, dizele göre yüzde 70 yakıt tasarrufu sağladığı gibi yine dizele göre yüzde 30 daha az gürültü ve en önemlisi sıfır emisyon salınımı yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ