Demokrat Zafer

Karacabey Hürriyet Köylüler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ulaştı! “Ata Yadigarı Tapulu Topraklarımızın Üstüne Çöktüler!”

Karacabey Hürriyet köylüleri, Karacabey Belediyesi’ni ve Başkan Ali Özkan’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet etti! Büyükşehir Yasası’yla Karacabey Belediyesi’ne geçip satışa çıkarılmasına karşı mücadele verirken başlarına gelmeyen kalmayan Hürriyet köylüler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan ulaşmayı başardı. 1951 yılında Bulgaristan’daki zulümden kaçanlar kentin değişik yerlerinde iskan alıyorlar 201 hane yeni yer aramaya başlıyor. Karacabey’in Taşpınar Köyü sınırları içindeki Haydar Ağa Çiftliği’ni Kemal Çayıroğlu’ndan satın alınmasıyla sonuçlanıyor.  Toplam 12 bin dönüm araziyi aralarında eşit paylaşıyorlar.

Çevre köyler mera ve otlaklarını kullandırmayınca, arazilerinden 6 bin dönümü hayvan otlatmak için otlakiye, kavak dikmek için kavaklık, odun kesmek için baltalık ayırıyorlar. Cami, okul, öğretmen lojmanı, mezarlık yeri bırakıyorlar. Kalan araziyi de 28.5’er dönüm olarak 201 haneye paylaştırıyorlar. 1955’te köy olma hakkı elde edince, Bulgaristan’da zulümden kurtulup hürriyetlerine kavuşmalarını anlattığı için köylerine Hürriyet Köyü adını veriyorlar. Tarlada çalışıp, mutlu bir yaşam sürerken 1978 yılında kadastro çalışması yapılıyor. O çalışma sırasında tapulu arazilerden bıraktıkları ortak kullanım alanı köy tüzel kişiliği kaydediliyor. İleride olabilecekleri kestiremedikleri için de itiraz etmiyorlar. Ne var ki;  2014 yılında Bütünşehir Yasası ile köy tüzel kişiliğindeki 652 dönüm arazileri Karacabey Belediyesi kayıtlarına alınıyor. Buna; Tarım Müdürlüğü tarafından hatalı tescil itirazı yapılıyor. O itiraz önce kabul ediliyor, fakat Ankara’da alınan kararla araziler yine belediyenin oluyor.

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Efe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a köylülerin ulaşma mücadelesinde; “Ankara’da  TBMM ziyaretimizde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile mecliste görüşme imkanı bulduk. KARACABEY BELEDİYESİNİN Hürriyet köylüsüne yaptığı haksızlıkları anlattık ve Cumhurbaşkanımız “Gereğini yapın ve çözün” dediler, şimdi merakla bekliyoruz “VALİLİK KARARINA UYMAYAN BELEDİYE” Cumhurbaşkanımızın görev verdiği Bursa AK Partili milletvekilleri gerçekten samimi olacak mı? yoksa 2 senedir sahip çıkıyor gibi görünmeye devam mı edecek? HÜRRİYET köylüsüne sahip çıkıp tekrar KAHVEHANESİNİ – ESKİ OKUL BİNASINI öğretmen lojmanı olan misafir hanesini, KONSERVE fabrika binasını, cami ve avlu arazisini, kooperatif arsasını mezarlığını, tarlalarını, otlaklarını ve arsa taşınmazlarını asıl sahipleri olan 1951 de Bulgardan gelip tarlalarda ırgatlık yaparak Ziraat Bankasına ödenmiş taşınmazlarını tapusu da olduğu halde 6 bin 300 dönüm yeri mülkiyet hakkını iade edecek mi? Sayın Cumhurbaşkanımız takip edecek bu dramı, söz aldık, aslında konuyu Bursa yetkililerinden 2 senedir yardım istedik, alamadık, sadece bize siyasi görüş anlattılar, umarız artık altında mağdur kaldığımız bu durum sükun bulur HELALEŞİRİZ..!!! ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ