Demokrat Zafer

Ormanlık araziler peşkeş çekiliyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş , orman arazilerinin 2B arazisine çevrilmesine karşı TBMM’de basın toplantısı yaptı. Sarıbal, “Elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor” dedi. Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor” dedi.

Orhan Sarıbal: Ormanlık araziler peşkeş çekiliyor
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek, Tarım Orman- İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile TBMM’de basın toplantısı yaptı.

Orhan Sarıbal, “Yine bir iktidar yağmasının, talanının, yandaşlarını zengin etmenin, ormanları katlederek gerçekleştirmelerinin adını koyacağız. Adı orman kesimi, adı orman yağması, adı 83 milyon insanın ormanını yandaşlarına hile yoluyla aktarma. Orman köylüleri, ‘bizim ormanlarımız bizimdir, başkasına veremeyiz’ diyorlar. Yapılan kadastro hilesiyle ormanlık alanlar orman vasfından çıkarılıp 2B arazisine dönüştürülüp bunlar da bazı yandaşlara bilir kişi olarak işin içinde olanlara ve elbette elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor. İtirazları bu” diye konuştu.

Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor. Bizler, yörenin duyarlı insanları da doğamıza sahip çıkma mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Orman hepimizin yaşam alanı. Artık gelecekte doğamıza sahip çıkma bir zorunluluktur. Bu ülkeyi ve bu doğayı çocuklarımızdan emanet aldığımızı bilmemiz gerekiyor. Ödünç aldığımız emaneti gelecek nesillere eksiksiz bırakmamız gerekiyor” dedi.

2B NEDİR?

Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri olarak da nitelendirilebilen 2B, Türkiye sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olarak tanımlanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ