Demokrat Zafer

“AZERBAYCAN BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDI”

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü vesilesiyle; Vatan, Millet ve insan sevgisinde şiir, sanat faktörü hatıralar, video sunumlar ve Murat Bilgin Türk Müziği Kuartetisi gibi pek çok etkinlik Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılıyor. İki ülkenin de Milli Marşı okunarak başlayan etkinlikte onur konuğu olarak gaziler, şairler ve sanatçılar hazır bulundu.

Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Bursa'da kutlanıyor
MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Azerbaycanlılar Dayanışma GünüBursa Ördekli Kültür Merkezi’nde kutlandı. Azerbaycan Denince Derneği Başkanı Hüseyin Güzelov şöyle konuştu;

Sizlerin karşısında son derce heyecanlıyım. Bursa’da böyle bir gün geçirmek benim 50 yıllık bir isteğimdi. Dünyanın huzurlu şehri Bursa’da böyle bir program yapmak benim için çok önemlidir.

“AZERBAYCAN BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDI”

Bizi bugünlere getiren şehit ve gazi aileleri yanımızdalar, bu etkinliği yapabiliyorsak onlar sayesinde yapıyoruz. Vatan millet ve insan sevgisinden sizler bu vatanı milleti yaşatan insanlarsınız sizlerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Türkiye ile 2 yıl önce Azerbaycan büyük bir zafer kazandı, o yüzden bu etkinliğimizi ‘Şuşa, Gurur, Zafer ve Ötesi’ diye adlandırdım. Konuşmak istediğim bir sürü konu var. Ben Milli İstiklal şairimizin Köylüsüyüm. Dünyanın en büyük bestekarıyla aynı sokakta yaşadım.

“KÜLTÜR YERKİLİLERİ GELECEK”

1990 yıllarındaki savaşta o acıları insanları görmüş, zor şartlarda hayatını yaşayan, insanlarla birlikte yaşadım. Bu yaşananlar, bir kaç saate anlatarak bitmez. Azerbaycan‘da herkesin sizlere selamları var. Türk Dünyasını döneminde yurt dışında tanıtan ilk sanatçı olmuştur. Bu milletin zaferin yaşanmasına birde bu anları yalatan şair, sanatçılar o anıları geleceğe taşımış oluyor. Buradaki herkesle 5-6 yıllık tanışmışlığım var. İleriki zamanlarda daha güzel bir etkinlikte yapma niyetimiz var. Önümüzdeki yaz ayların günler daha uzun olacak ve Azerbaycan’da kültür yetkilileri gelecekler.

DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk etkinlikte şöyle konuştu;

Hüseyin başkanımı uzun zamandan beri tanıyorum. Saçı beyaz gözüküyor olsa bile, ruhunun bizlerden genç olduğuna bizzat şahidim.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ”

Kendisini özellikle  Türk Dünyası olan vatan sevgisini bizzat hissetmiş, yılın son günlerinde böyle bir etkinlik düzenlemiş kendisine teşekkür ediyorum. Şuşa‘da Vatan için Millet için sadece Azerbaycan’da değil, Türk Dünyası adına mücadele eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Zaferimizi gururumuz sanat ve ötesine dair duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak adına bir imkan bulacağız. İnancımıza kültürümüze tarih boyunca hedefimize turan diye bahsettiğimiz ortamda bu salonu dolduramamışız. Demek ki Türk Dünyasını yaşatmak adına isteğimiz olmamış.

“BİRLİK OLMALIYIZ”

Kültürüne özüne sahip çıkan bir nesil olmak adına elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. İnancımızı ve kültürümüzü, topraklarımızı delmeye çalışan yabancılarla mücadele etmek noktasında ciddi anlamda birlik olmamız gerektiğini düşünüyorum. İnançları ve değerleri Müslüman bir ülke olarak emekler verilmiştir. Gün bugün olmalı yarına bırakmadan vatan ve millet sevdasıyla yaşayabilecek enerji ve çalışmaları acilen yapmak gerektiğini düşünüyorum. Dönem, ‘Gönül Birliği’ dönemidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ