Demokrat Zafer

Şahin Sevinç; Nerede Kalmıştık!

Yıldırım CHP Meclis Üyesi Şahin Sevinç ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şahin Sevinç Bursa'da siyasete geri dönüyor
Burada açıklamalarda bulunan Yıldırım CHP Meclis Üyesi Şahin Sevinç, siyasete hobi olarak başladığı günden bu yana yaşadığı süreci şu şekilde paylaştı:Ben Şahin Sevinç olarak sizlerle beraber olmak istiyorum

“Bizim bölgemizde iki parti arasında sıkışan hemşerilerimiz vardı. Ben alternatif olarak Cumhuriyet Halk Parti’nin de bu bölgede var olması için gittim, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısını çaldım. Ben Şahin Sevinç olarak sizlerle beraber olmak istiyorum, sizlerle kol kola girip Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve milletin değerlerini bizim halkımıza anlatma gereksinimi duydum” dedim.
Ben ceketimi aldım, çıktım

Benim doğduğum büyüdüğüm yer Atatürk’le uzaktan yakından alakası olmayan bir aileden geliyor. Açık ve net söylüyorum. Cumhuriyet’in değerlerini ben 38 yaşımdan sonra anladım. Dolayısıyla bununla beraber ben kendi hemşerilerime kendi bölgemdeki insanlara da Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü tanıtmak adına bu yola başvurdum ve başladığım günden itibaren de rozeti taktım. Ben ailemin yüzde seksenini karşıma aldım. Evet. Ailenin yüzde seksenini. Ben ceketimi aldım, çıktım. Amca çocuklarımla, ailemle, akrabalarımla hepsi benimle selamı kesecek noktaya kadar gelmişler. Oysaki beni çok seviyorlar. Buraya kadar geldi. Neden? Cumhuriyet Halk Partisi ile geçtiler. Ben mutluydum. Hayatımdan mutlu. Ailene de bunu benimsettiğim için ondan da mutluyum. Çevreme benimsettiğim için bundan da mutluyum. Bölgemiz insanlarına cumhuriyetin değerini özellikle  kadınlar üzerinde çok kıymetli olduğunu ben kendim benimsedim ve onlara da anlatmaya çalıştım.”“SİYASETİ BIRAKTIM”  Kimse altında bir şey aramasın

Şahin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Size yalvarıyorum. Kız çocuklarınızı yüzmeye gönderin. Hatta Büyükşehir’e önerge verdim. Önerge reddedildi. Birkaç tane kız çocuğu burada tekstilde çalışan birkaç tane kız çocuğu İznik’e gitmişti ve İznik’te boğmuşlardı. Onların annelerini gördüm. Çok üzüldüm. Bundan dolayı da bir mücadelenin bir parçası olmak istedim. Ve Cumhuriyet Halk Partisi ailesine katıldım. Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok teşekkür ediyorum. Bana müsaade verdiler. Milletvekili adayı oldum. Onlarla da gurur duyuyorum. Dedim ki ben iş adamıyım.Ben aktif siyaseti sonlandırıyorum. İnanın size samimi söylüyorum. Kimse altında bir şey aramasın.

Afganistan’da kız çocuklarının okula gitmemesiyle alakalı eşimle beraber de oturduk. Eşim benim ayrılma kararımdan dolayı dünkü Afganistan’daki haberden ötürü bir kez daha üzüldüğünü ifade etti. Ben mutlu olmuştum dedim, siyasetten ayrıldım. Ama dünkü Afganistan’daki kadınların okula gitmemesiyle alakalı ne kadar önemli bir mücadele verdiğini ben de gördüm. Bizden çaldın dedi. Çocuklarımızdan çaldın. Zamanınızdan çaldın. Aramızdan çaldın. Çocukların rızkını götürdün. Her şeyi götürdün. Gönlüm bir baktı ki sevgili başkanımla beraber yola çıkmıştık. Ben ona bir söz vermiştim. Beraber gitmeyeceğiz diye. Evet. Keşke bu fenomen yapıyı ortadan kaldırabilseydik. Hep beraber kaldırabilsek. Dolayısıyla biz böyle başladık. Sonra bir baktık ki ertesi gün telefonumu kapattım. İki günden sonra toplumdan, çevremden aldığım tepkiye… Üzüldüklerini ifade ettiler. Ben de onları üzdüğümü anladım. Bu süreci böyle geçirdik.” 

MUSTAFA BOZBEY: “HEPİMİZE İHTİYAÇ VAR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise şu şekilde konuştu: “Şahin Sevinç bir şekilde katkı sağlayan, destek veren bir kardeşimiz. Bundan böyle yine bizlerle beraber omuz omuza yine bizlerle beraber… Hem insanların aydınlanmasını bölge insanının aydınlanması konusunda yine devam edecek çalışmalarına. Burada hepimize ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ya da bu değerlere inanmış insanlar olarak bir kişinin dahi kaybedilmesi tarafında değiliz. Her şey güzel olacak inanın.”
Özgür Can / GazeteAbc

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ