Demokrat Zafer

Mina Otizimle Yaşam Derneği’nden Muhteşem 2023’e Merhaba Etkinliği!

MOYAD(Mina Otizimle Yaşam Dernegi)’nin “Anneler ve Özel Çocuklar” için düzenlediği “10.Yıl ve Yeni Yıl” etkinliği Mahfel’de 102 Aile ve Çocukların katılımı ile kutlandı.

HABER OSMAN ÇETİN

Dernek Başkanı Canan Cihan; “2012 yılında Bursa da kurulan Mina otizmle yaşam derneği, tamamen gönüllü olarak yönetimi otizmli çocukların annelerinden oluşan derneğimiz hem 102cu yılını anmak hem de 2023’e sıcak bir merhab diyebilmek için Mahfel2de bir araya geldik. ” dedi.

Mina Otizmle Yaşam Derneği Kurucu Başkanı Canan Cihan; Dünyada sayısı 44/1 oranında artan otizmi topluma anlatarak, sosyal hayatın içinde yer alabilmeleri için önündeki engelleri ortadan kaldırmak eğitimde, istihdamda insan onuruna yakışır bir hayat sürmeleri için hak temelli çalışmalar yaptıklarını anlattı, 2014 yılında Anadolu Otizm Federasyonunun kurucularından biri olduğunu belirten Başkan Canan Cihan, genç annelere, ailelere sivil toplum hareketinin önemini anlatarak kendi haklarına sahip çıkmaları konusunda rol model olduklarını, sadece yerelde değil, ulusalda ve kurumlar ile birlikte paydaş çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mina otizmle yaşam derneği, 2016 yılında kurulan Türkiye Otizm Meclisi, Engelli çocuk hakları Ağı (Eçha ) Anofed ve Denge ve Denetleme Ağının da üyesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ