Demokrat Zafer

Eğitim İş: “Bursa’daki gerici okul müdürü çocuklar için tehlikeli”

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, öğretmenlere attığı mesajda kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulmasını istedi. Yaşanan olayla ilgili Eğitim İş Bursa Şubesi okul önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Okul önünde yapılan açıklamada konuşan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, “AKP eksenindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın neredeyse 20 yıldır okul yöneticilerini liyakate göre değil kendilerine sadakate göre, yandaş sendikaların verdiği torpil listelerine göre seçmesinin acı sonuçlarından biri de Bursa Osmangazi’deki Mithatpaşa Ortaokulu’nda yaşanmıştır. Okul müdürü Haydar Akın, öğretmenlere yazı göndererek kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulmasını istemiştir. Dikkat çekmeyi vazife biliriz ki; ilk duyulduğunda kulağa münferit bir hadise gibi gelen bu olay, bütünün geldiği durum hakkında önemli bir göstergedir.” dedi.

Eğitimde şeriat uygulamalarının özlemini çeken okul müdürüne Eğitim Bir-Sen’in sahip çıktığını dile getiren Toy, Eğitim Bir-Sen’in eğitimde gericiliğin nasıl bir mekanizmayla pompalandığını kamuoyuna bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Sınıf düzeni öğretmenin sorumluluğundadır

Zaman ve durum mefhumundan yoksun şahısların müdür yapıldığını ifade eden Toy, “Zira müdürün düşünü kurduğu Suudi Arabistan modeli haremlik- selamlık sınıflar için bu ülke 100 yıl ve bir Cumhuriyet kadar ileridedir. Öte yandan bu olay, tepeden inme şekilde liyakatsizce getirilen yöneticilerin öğretmene olan üstten bakışını göstermesi nedeniyle de ibretliktir. Sınıf düzeni öğretmenin sorumluluğundadır. Sınıfta  Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir diyecek kadar eğitim emekçisini yücelten bir liderin kurduğu bu Cumhuriyet, öğretmenlerin sınıf düzenine ilişkin kanuna aykırı talimatlar aldığı bir ülkeye dönüştürülemez. Başöğretmen Atatürk’ün eğitim neferleri olarak buna izin vermeyiz!” ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Haydar Akın hakkında açılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyleyen Toy, skandalın göstermelik hamlelerle unutturulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ