Demokrat Zafer

Cüneyt Bülent Şeker Yazdı; PIKTES PROJESİNDE GÖREVLİ (Sözleşmeli) ÖĞRETMENLER KADRO İSTİYOR.

Kısa adı ile PIKTES

(Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunu Destekleme Projesinde) görevli öğretmenler, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye adaptasyonunda büyük rol oynadılar, onlar sayesinde Suriyeli çocuklar Türkçe öğrendi, çocukları sayesinde de Suriyeli ebeveynler yaşadıkları yerlere uyum sağladılar, içinde yaşadıkları toplumun bir parçası haline gelmeye başladılar.

2011 Yılında Suriye’de gerçekleşen savaştan dolayı birçok ülkeye Suriyeli göçmen akını oldu.

Bu insanların büyük çoğunluğu da Osmanlı imparatorluğundan devir aldığımız mirasın doğal bir sonucu olarak ülkemize akın ettiler.

Türkiye’mizde bu insanları tarihi bir sorumluluk ile kabul etmiştir.

Bu “Ensar ve Muhacir” ilişkisini en iyi sergileyen ülke Türkiye’miz olmuştur.

Ancak bu durum göç den kaynaklanan bazı sorunları da kaçınılmaz olarak beraberinde getirmiştir.

Bunlardan en önemlisi de göç ile gelen bireylerin eğitim sorunudur.

Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa birliğinin ortaklaşa yaptığı projelerden biri olan PİKTES 1 ve PİKTES 2 (Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi) uygulanmaya sokulmuştur.

Projenin en önemli ayaklarından biri olan öğretmenlerimiz projede çalışmak için KPSS+ MÜLAKAT ve GÜVENLİK SORUŞTURMASI aşamalarından geçerek 2016 yılından beri sözleşmeli olarak görevlerini fedakârca yürütmektedirler.

Bu (Ensar) öğretmenlerimiz, (Muhacir) çocuklar için yalnızca bir öğretmen değil, ayrıca onlar için bir anne, bir baba, bir kardeş olmuşlardır.

Bu fedakâr öğretmenler birçok zorluğa rağmen Suriyeli çocukların Vatanımıza Milletimize faydalı insanlar olmaları için büyük çaba sarf etmişlerdir.

Ayrıca bu öğretmenlerimiz bir çok ek ders ve eğitimler almış, vasıflı bir şekilde görevlerine devam etmişlerdir.

Kendi alanlarında deneyim ve donanım sahibi olan bu öğretmenlerimiz, Türkçe’nin yabancılara öğretimi konusunda büyük deneyim sahibi olmuşlar ve profesyonelleşmişlerdir.

Bu onları ülkemizin geleceği konusunda önemli bir değer haline getirmektedir.

Ancak bu derrce önemli bir konuda görev yapan PIKTES eğitim neferlerinin geleceklerinin garanti altına alınması da bir o kadar önem arz etmektedir.

Şu anda dünyaya hükmeden ABD-İngiltere gibi ülkelerin ortak özelliğinin;
ülkesine gelen göçmenlere ve (savaş-yardım-ticaret vs.şeklinde) bağlantı kurduğu ülkelerdeki insanlara kendi dilini yaymış ve yerleştirmiş olduğu bilinmektedir.

PIKTES eğitim ordusu ile çok da uzak olmayan bir gelecekte Türkçe ve Türk kültürü dünyanın her tarafına ve beş kıtaya yayılacak, bu da ülkemizin; ticaret, ekonomi, yetişmiş insan kaynağı bakımından bir merkez haline gelmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Ancak bu kutlu geleceğin gerçekleşebilmesi için, şu anda “Sözleşmeli” olarak görev yapan bu öğretmenlerimizin; Devlet Kadrosuna alınması ve zaten sorunlulukları bakımından 657 tabi olan bu kamu çalışanlarının, Devlet memuru olmanın sağladığı hak ve avantajlardan da yararlandırılması büyük önem arz etmektedir.

Bu hem mevcut öğretmen ordumuzu motive edecek, gelecek endişesi olmadan kendilerini işlerine adamalarını sağlayacak, hem de müstakbel öğretmenlerimizi bu alanda görev almaya teşvik edecektir.

Çünkü Türkiye’mizin geleceğinin; Türk Kültürü ve Dilinin yaygınlaşmasına bağlı olacağı, bu yolda PIKTES kapsamında yetiştirilen öğretmenlerimize ileride daha çok ihtiyaç olacağı, büyük vazifeler düşeceği anlaşılmaktadır.

Avukat Cüneyt Bülent Şeker

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ