Demokrat Zafer

Türk Mücevher Sektörünün Las Vegas Çıkartması

ABD’ye mücevher ihracatında yeni hedef 1 milyar Dolar… Türk Mücevher Sektörünün Las Vegas Çıkartması

Mücevher sektörünün en önemli ihracat pazarlarından biri olan ve ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen JCK Las Vegas fuarına bugüne kadar ki en güçlü Türkiye katılımı gerçekleşti. 76 Türk Pavilyonu katılımcısı firma ve 31 bireysel katılımcı firmanın yan ısıra 250’nin üzerinde işadamının yer aldığı JCK Las Vegas fuarının sektör açısından tam bir gövde gösterisi olduğunu belirten MİB Başkanı Burak Yakın ABD’ye mücevher ihracatının 1 milyar Doları aşmasını beklediklerini söyledi.

Mücevher İhracatçıları Birliği, dünyanın en önemli fuarlarından biri olan JCK Las Vegas Mücevher Fuarı için bu güne kadar düzenlenen en güçlü milli katılımı gerçekleştirdi. 76 Türk Pavilyonu katılımcısı firma ve 31 bireysel katılımcı firmanın yanı sıra 250 işadamının katıldığı fuarda şimdiden ihracatın 500 milyon doları bulduğunu belirten Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Burak Yakın, ihracata odaklanan sektörün ABD’ye 1 milyar dolar ihracatla yeni rekorlar kıracağını belirtti.

Fuar öncesinde, pandemi nedeniyle ABD konsolosluğunun vize randevusu vermediğini belirten Yakın, bu sorunu aşmak için hem Mücevher İhracatçıları Birliği olarak Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulduğunu, İTO, DEİK gibi değerli kuruluşların da bu girişime destek verdiğini belirtti. ABD vizesi süreçleri ile ilgili yaşanan sorunların, yapılan çalışmalar ve ABD Büyükelçiliğinin de sorunu çözmek amacıyla iş birliği yapması sonucunda, MİB üyelerine özel bir prosedür ile bu sorunun aşıldığını anlatan Yakın; “Pandemi, süreci çok olumsuz etkilese de bunu artık tersine çevirmek elimizde. Biz de üyelerimize bu anlamda her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Fuara katılımın çok etkili olduğunun altını çizen Yakın, “ABD’ye ihracatımız şimdiden 500 milyon Doları buldu, bu sene 1 milyar doları aşmasını bekliyoruz. Burada dünya çapında büyük alıcılarla da görüşüyoruz. Fuar sadece ABD’ye değil, başka ülkelere ihracatımızı da olumlu etkileyecek.” diyerek her fuarda daha iyisini hedeflediklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ