Demokrat Zafer

“72 bin Vanlının Sesi” Bursa Vanlılar Derneği!

“Her zaman birlik ve beraberli̇k içindeyiz. Rabbim bu birlik ve beraberli̇ği̇mi̇zi̇ daim etsin İnşallah.” Sözler Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş’a ait. Karataş;  “Bursa İl sınırı ilçesinde ikamet eden “72 bin Vanlının sesi” olan Bursa Vanlılar Derneğine hep beraber sahip çıkalım. Bu dernek hemşehrilerimizle vardır ve var olmaya devam edecektir. Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bilinen adıyla Bursa Vanlılar Derneği olarak Bursa’da şehrimizi, kültürümüzü, geleneklerinizi tanıtmaya gayret ediyor, hemşehrilerimizin birbirini tanıması ve birbirlerine yardımcı olmasını önemsiyoruz.
Dernek faaliyetleri çerçevesinde Bursa’daki Vanlıların sesi olan derneğimizde yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Vanlılara hizmet için yola çıktık, birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışıyoruz. Düğünde, yasta, iyi günde, kötü günde kısacası her zaman Bursa’da yaşayan Vanlılar ile birlikteyiz. Zor günlerin dostu oluyoruz. Üyemiz olan olmayan tüm Vanlıların dışında Bursa’da yaşayan vatandaşlarımızla da iç içeyiz. Dostluk ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumumuza faydalı olmak için çalışıyoruz. Van kültürünü, örf ve adetlerini burada devam ettiriyoruz. Van’ın kültür elçileriyiz. Geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asker Karataş ve Yönetim Kurulu olarak daima hemşehrilerimizin her konuda yanında olmaya devam edeceğiz.
Bildiğiniz üzere Emek’teki dernek binamız kentsel dönüşümden dolayı kapanmıştır faaliyetimiz devam etmektedir. Bu süreçte derneğimize yakışacak uygun bir yer bulmaya çalışıyoruz Osmangazi civarında. Gençlerimizi derneğe kazandırarak kültürümüzü yaşatalım. Bir telefon kadar size yakınız. 05372857168 telefon numarasından bana günün her saatinde tüm hemşehrilerim ulaşabilir. Ben değil biz olmak için çıktığımız bu yolda Allah bizleri sizlere karşı utandırmasın eksiklerimiz mutlaka vardır onları da biz kabul ediyoruz2005 ten beri sizlere hizmet için çalışıyoruz.
2005 yılında kurulan Bursa’daki Vanlılar Derneği ile beraber devletimizin km milletimizin bayrağımızın Türk milleti adına yapılan hizmetler STK tarafından benimsenmesi gerekiyor bizlerden bunu yapıyoruz kalemi olmayanın kalemi oluyoruz işi olmayanın işi oluyoruz, aşı olmayanın aşı oluyoruz, mahkemelerde avukatı oluyoruz, hastanede doktoru oluyoruz, belediyelerde takipçisi oluyoruz, garibanların rehberi oluyoruz, cenazelerde mezarcısı oluyoruz, STK yardımı öngörüsü hemşeri derneklerinden beklenen görevde aslında bu olması gerekir. ” dedi.
Sözlerinin devamında Karataş; “Ekmeği olmayana ekmek, kalemi olmayana kalem, defteri olmayana defter, yol bilmeyene yol, rehberi olamayana bugüne kadar rehber olduk. Dernek yönetimini 2016’da aldık. O günden bugüne kadar ben olmadık Dernek Yönetimi olarak biz olduk. Düğünde, cenazede, sünnette, nişanda hemşehrilerimizle bir araya geldik. Elimizden geldiğince biz Dernek Yönetimi olarak hemşehrilerimizin her konuda yanında olduk. Bursa’daki Vanlıların birlik ve beraberliği diğer şehirlerden bir adım önde. Ayrıca Bursa’daki Milli Eğitim’deki Müdürlerimiz, Öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza bize verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi her zaman daim etsin. Bizim mutlaka Yönetim olarak eksikliklerimiz ve kusurlarımız mutlaka vardır onları da biz kabul ediyoruz. Vanlılar olarak her zaman birbirimize sahip çıkmalıyız. 05372857168 numaralı telefondan bize her zaman ulaşabilirler” sözleri ile ifadelerini sonlandırdı.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ