Demokrat Zafer

ENERJİ İŞVERENLERİ BURSA’DA BULUŞTU…

Türkiye Enerji İşverenleri Sendikası (ENİS) üyeleri lisanssız üretim konusunda değerlendirmelerde bulunmak üzere Bursa’da toplandı.

Çeşitli illerden gelen üyeler ile enerji sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda enerji üretimindeki darboğazlar, mevcut yönetmelik ve kanunlar ışığında yatırımlar ve geleceğe yönelik yaklaşımlar ele alındı.

HABER OSMAN ÇETİN

Toplantıya Kayseri’den katılan ÖDÜL Enerji firması yetkilileri lisanssız yönetmelik hakkında sunum yaparak üyeleri bilgilendirirken, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç da üyelerinin yeşil binalar konusunda yeterli bilgi edinmek için her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Toplantıda konuşan ENİS Başkan Yardımcısı Dr. Müh. Mustafa Uysal, enerji alanında ülkemizde önemli bir sektör oluştuğunu, sektör düzenleyicisi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) her yeni duruma ait hızlı düzenleme kabiliyeti bulunduğunu, Avrupa’nın soğuktan donarken ülkemizde bu tür bir sıkıntı yaşanmamasının başarılı bir enerji yönetiminden kaynakladığını, enerjide yeni potansiyellerin oluşacağını dile getirdi.


Uysal konuşmasında, “Türkiye bu alana geç girdi fakat çabuk toparlandı. Ülkemizin potansiyellerini henüz yeterince kullanamıyoruz. Biz klasik sendika yaklaşımından farklı olarak yenilikçi ve üyelerimizi kazandıran bir yaklaşım içinde olacağız. Enerji Bakanlığı ile sıkı bir irtibat halinde ülkemiz ihtiyaçlarını ilk ağızdan dile getiriyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca, Genel Merkezi İstanbul’da olan ENİS’in önümüzdeki günlerde yapılacak 2. dönem genel kurul toplantısı hazırlıkları da gözden geçirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ