Demokrat Zafer

Dikkat eğlence içerir! D&R, çocukları Kral Şakir ile çoşturdu

Karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun yazıp resimlediği yeni kitabı “Dikkat Kaygan Zemin”, D&R ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen lansmanda minik okurlarıyla buluştu. Kitabın tanıtım davetinde çocuklar, müziklerle dans ettikleri, resim yapıp boyadıkları, film izledikleri, sohbetler edip kitap imzalattıkları eğlence dolu bir hafta sonu geçirdiler.

Kral Şakir karakteriyle çocukların gönlünde taht kuran karikatürist Varol Yaşaroğlu, Eksik Parça Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Dikkat Kaygan Zemin’i, D&R ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de tanıttı. Yaşaroğlu, herkesin severek takip ettiği, Türkiye’nin ilk ve tek Türk yapımı çizgi dizisi Kral Şakir’in yeni serüvenlerinin yer aldığı 12.  kitabını ilk kez minik okurları için imzaladı.

Çocuklar, Kral Şakir ve Fil Necati karakteriyle fotoğraf çekilme şansı yakalamanın yanı sıra, Varol Yaşaroğlu ile çizim atölyesinde kitabın kahramanlarını resmettiler. Film müzikleri eşliğinde dans eden çocuklar, animasyon filmiyle de neşeli saatler geçirdiler. Günün sonunda kendilerine hediye edilen kitaplara sevdiği karakteri çizdirerek Varol Yaşaroğlu’ndan isimlerine özel imza aldılar ve en sevdikleri yazar ile sohbet etme imkanı buldular.

“Kral Şakir, çocuklara okumayı sevdirdi”

Çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Varol Yaşaroğlu; “Eksik Parça Yayınları iş birliğinde 12’nci kitaba ulaşan serimiz, bugüne kadar sekiz milyon okurla buluştu ve büyük küçük herkesi peşinden sürüklemeye devam ediyor. Her günü ayrı bir macerayla geçen Kral Şakir, havanın soğumaya başladığı şu günlerde içleri ısıtacak yeni ve eğlenceli bir hikayeyle geldi. Biz de bugün bu hikayeyi D&R aracılığıyla minik okurlarımıza tanıtma fırsatı bulduk. D&R bizim için çok önemli çünkü birçok kitap çıkardık ve tüm bu kitapların insanlara ulaşmasında çok güçlü bir marka. Birlikte yol almaktan çok mutluyum. Umarım birlikte tanıtacağımız daha nice kitaplarımız olur. Çünkü, Türkiye’de çocuklar kitap okumuyor algısını ancak birlikte kırabiliriz. Aileler, çocuklarının Kral Şakir sayesinde kitap okumaya başladığını söylüyor. Bu da bizim için büyük bir mutluluk. Güzel kitaplar yazılırsa -çocukların ilgisini çekebilecek- çocuklar okuyorlar. Ve bu kitaplar doğru bir şekilde onlara ulaştırılırsa gerçekten okuyan bir toplum olma yolunda ilerleriz.” dedi.

“Çocukların zihinleri ve mizah anlayışları gelişiyor”

D&R Kurumsal İletişim Direktörü Nalan Demircioğlu ise; “Türkiye’de ilk kez dünya standartlarında bir çizgi karaktere hayat veren Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün kendisinin onikinci kitabı “Dikkat Kaygan Zemin”i ilk kez D&R takipçileriyle buluşturmaktan mutluyuz. Umarım daha çok Kral Şakir maceraları dinleriz ve umarım tüm çocuklar daha çok kitap okurlar. Kral Şakir, çocuklara küçük yaşta okuma sevgisi kazandırmak için çok değerli. Okumak çocukların zihinlerini ve kelime haznelerini zenginleştirdiği gibi yazma becerilerini de geliştiriyor. Kral Şakir ile mizah anlayışları da gelişiyor, eğleniyorlar ve kitap okumak onları mutlu ediyor. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ