Demokrat Zafer

İYİ İNEGÖL; ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA! İSTİSMAR DEĞİL VAHŞET !!!

İnegöl’den istismara tek ses! İYİ Parti İnegöl İlçe Sekreteri Özlem Namlıoğlu yaptığı açıklamada; ” 6 yaşında iken bir kız çocuğunun gelinlikle olan resimleri ifşa oldu ve içimiz parçalandı çünkü bu

fotoğraf karesi belki de bu kızımıza  anlatılan oyunun maalesef en masum haliydi.  2012 yılında, 14 yaşında iken muayene olmak için gittiği doktorumuzun ihbarı ile başlayan sürecin , 2022 yılında 24 yaşına gelindiğinde , iddianamesinin ancak tamamlanmış olması ise yaşanan vahşetin bizce diğer acı kısmıdır. koskoca 10 yıl süren hukuki süreç içerisinde alenen delillerin karartılmasına müsaade edilmiş  olması da , kızımızın yaşadığı vahşetin , devletin kurumları eliyle uzatılmasından başka  birşey değildir !!!

İlk değil sonda olmayacak bu kahredici olayda birden çok sorumlu vardır.  aile, tarikat olgusu, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, delillerin karartılmasına müsaade eden sağlık kurumları, konu kapansın diye araya giren siyasiler, bürokratlar , susan komşular ve akrabalar kısaca bu vahşetten herkes sorumludur !!!

Bir diğer tepkimizde pedofili denilen bu sapkınlığın, çocuk istismarı şeklinde tanımlanmasınadır. İstismar diyerek bu sapkınlığın hafifletilmesini asla kabul etmiyoruz. pedofili sapkınlığı sonucu yaşanılan fiziksel, psikolojik her yara suistimal ve istismardan çok fazlasıdır ve bu şekilde asla hafifletilemez !!!

Son 10 yılda adli makamlara yansıyan tecavüze uğrayan çocuk sayısının 7.000 lerde olduğunu görüyoruz tabii bu korkunç  sayı bile maalesef sadece adliyelere yansıyan tarafı. bilinen adli vakalarda toplumda hangi cemaat, cemiyet, bölge ,aile yapısı içerisinde bu olayların daha çok yaşanıldığı kesinlikle tespit edilmeli ve bu doğrultuda ıslah , iyileştirme, ve kurtarma çalışmaları hızla yapılmalı, hukuki bedeller en ağır hale getirilmelidir.

Sadece basına yansıdığı zaman başımızı önümüze eğdiğimiz , yüzleştiğimiz bu toplumsal yarada, ilgili tüm devlet kurumları eli ile oluşturulacak gözlemci aile programları ile hızlı bir şekilde çocuklarımızı asla tek başlarına çıkamayacakları bu vahşetten korumalı ve kurtarmalıyız.

Son olarakta ‘’çocuk susar sen susma ‘’diyerek tüm yetişkinlere sesleniyoruz, gelin tamiri mümkün olmayan bu günaha, bu utanca ortak olmayalım !!!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ