Demokrat Zafer

ŞAİR İLHAN BERK, BODRUM’DAKİ meRQezart’TA MİLLİYET SANAT İŞBİRLİĞİYLE AÇILAN “BERKHANE” ADLI SERGİYLE ANILIYOR!

Türk edebiyatının en önemli şairlerinden İlhan Berk, vefatının 14. yılında, Bodrum’daki meRQezart Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyarete açılan “Berkhane” sergisiyle anılıyor. Bu yıl 50. yaşını farklı etkinliklerle kutlayan Milliyet Sanat dergisinin işbirliğiyle düzenlenen sergide usta şairin yaşam izlerini taşıyan eşyaları, resimleri ve şiirleri yer alıyor. “Berkhane” sergisi, 25 Eylül 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İlk sayısını Eylül 1972’de çıkaran Milliyet Sanat, 2022’de 50. yaşını Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutluyor. 50 yıllık yayın hayatını kesintisiz sürdüren Milliyet Sanat, Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutarken, sanatı ve sanatçıları desteklemeye de devam ediyor.

Bodrum Marina Yacht Club bünyesindeki alternatif sanat mekânı meRQezart’ta Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen sergilerin üçüncüsü, usta şair İlhan Berk’in yaşamda bıraktığı izlere ev sahipliği yapıyor. “Berkhane” başlıklı sergi, 28 Ağustos 2008’de Bodrum’da hayatını kaybeden şairin eşyalarını ve eserlerini, sanatın farklı dallarını bir araya getiren disiplinlerarası bir yaklaşımla sergiliyor.

“Berkhane” başlıklı İlhan Berk’i anma sergisi, 25 Eylül 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

meRQezart ALTERNATİF SANAT MEKÂNI HAKKINDA 

Bodrum’da alternatif sanat mekânı olarak düşünülüp tasarlanan meRQezart, disiplinlerarası birçok sanatçı ile “sanatı ve günceli” yarımadanın merkezinde toplayarak izleyiciye interaktif deneyimler sunuyor. meRQezart’ın kurucusu Şenkar Öztüzün, yüzyıllardır süregelen Bodrum ve sanat ilişkisini Bodrum Marina Yacht Club bünyesine dahil ederek “mekan içinde mekan” anlayışını benimsiyor. meRQezart sanatı, sanatçı odaklı yaklaşımı ile daha ulaşılabilir kılmak amacıyla “Alternatif Sanat Mekânında” buluşturuyor.

Adres: Bodrum Marina Yat Kulübü – Neyzen Tevfik Cad. 5 Bodrum/Muğla

Tel:      +90 533 054 7777

Bilgi için:         instagram.com/merqezart

milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ