Demokrat Zafer

Doğalgaz ile Isınması Gereken Orhaneli’de Isınmak İçin Tekrar Odun ve Kömüre Döndüler!

“Bursa İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Bursa Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından, Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Karıncalı beldesine verilen hem ısıtma, hem de sıcak su olarak kullanılan suya yapılan yüzde 50 zam tepkiler üzerine geri çekildi. Geçtiğimiz günlerde doların yükselmesi ve ekonomik durum gerekçe gösterilerek Bursa Jeotermal Enerji A.Ş. tarafından vatandaşın evlerine verilen sıcak suya yüzde 50 zam yaptı. Yapılan zamma tepki gösteren vatandaşlar, kış ayı girmeden yapılan bu zammın vicdansızlık olduğunu söylediler. Vatandaşların yoğun tepkisi karşısında geri adım atan yönetim, yapılan zammı yüzde 25’e düşürdü.” Bu haber bir beldeyi umutlandırmıştı. Son gelen haber ise düşündürdü.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan BOTAŞ ‘tan emekli ve İYİ Partili Faruk Ünal; “Konuyu ilçe başkanımız ve il yöneticilerimizle paylaştım. Hasıl olan konunun özeti; “Bir belde kış mevsiminde ısınmadan yoksun bırakılarak beldede yaşayanlar yeniden odun kömür sobası kullanmak zorunda kaldı. Orhaneli’ne bağlı Karıncalı mahallesi 2013 yılında Orhaneli Termik Santralinin Çelikler holdinge özelleştirilmesinden sonra o zamanın il özel idaresi tarafından kurulan Bursa Jeotermal A.Ş (il özel idarelerinin kapatılmasının ardından Jeotermal A. Ş. Bursa Büyükşehir belediyesine devredildi) aracılığı ile termik santralinde bulunan lojmanların merkezi sistem kaloriferlerine gelen sıcak su hattının Karıncalı Beldesine uzatılması ile sisteme dahil olup eşanjörlü ısı transfer istasyonu vasıtası ile odun ve kömür yakmaktan kurtuldular.

Karıncalıda bulunan yaklaşık 450 hane Ön ödemeli sayaç kullanmak suretiyle kartlarına kontör gibi yükleme yaparak aynı ön ödemeli doğalgaz veya su gibi abone oldular. Çelikler Holding her yıl sistemi 15 Ekim gibi açıp mart sonu veya nisanın ilk haftası kapatıyordu taaki bu yıla kadar bu yıl aralık ayına girmemize 3 gün kalmasına rağmen Çelikler Holding sıcak suyu henüz açmadı gerekçe ise bakım ve yenileme çalışmasının devam etmesi. Çelikler ve Bursa Büyükşehir Jeotermal A. Ş yetkililerinin verdiği bilgiye göre santralde revizyon yapan Polonyalıların işi bitiremediğini ancak ocak ayı başında sistem devreye alınabilinecekmiş. Bu arada orada bulunan bir ilkokul var çocukların soğukta eğitime devam etmesi üzerine öğretmen ve velilerin gerek Orhaneli Kaymakamlığına gerekse Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları şikayetler üzerine okula termik santraldeki yardımcı kazanlar fuuloil ile çalıştırılarak okulun eğitim saatlerinde ısınması sağlanmış, ancak beldede yaşayan 450 hane soğukta bırakılmaya devam ediliyor. Çelikler Holding yetkilileri fuuloil teklifini Bursa Büyükşehir Belediyesine yapmış ancak fiyat konusunda anlaşamamışlar. Belediye “zaten yıllık 1 milyon TL zarar ediyoruz bu şartlarda daha çok zarar ederiz” diyerek kabul etmemişler, bu konu ile ilgili bir iddia var ki; Karıncalı Muhtarı, Belediyede çalıştığından sesini çıkaramıyormuş sözleri ise kulaktan kulağa yayılıyor. Sorunun biran önce sonlanması temennimiz. İl Başkanımız sayın Selçuk Türkoğlu ve İlçe Başkanımız sayın Mümtaz Aslan konunun köylüler lehine sonuçlanması için süreci adım adım takip ediyor.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ