Demokrat Zafer

Tilda Tezman’ın D&R’daki imza gününe yoğun ilgi

Tilda Tezman’ın D&R Zorlu mağazasında düzenlenen imza gününe iş, sanat ve cemiyet hayatından ünlü isimler katıldı. Tezman’ın yeni kitabı Oyunname II’ye ilgi büyüktü.

2012 yılında yurt içi ve yurt dışında izlediği 2 bine yakın oyunu “Oyunname” adlı kitabında toplayan ve oldukça büyük ilgi gören Tilda Tezman, ikinci kitabı “Oyunname II”yi tanıtmak üzere geçtiğimiz Cumartesi günü D&R’ın Zorlu AVM’deki mağazasında okurlarıyla buluştu.

Yeni kitabının tanıtımı için düzenlenen imza gününde Tilda Tezman’ı yalnız bırakmayan okurlarının Oyunname II’ye ilgisi büyüktü. İmza gününe katılanlar arasında Tilda Tezman’ın eşi Erol Tezman, oğulları Ralf ve Selim Tezman ile eşi Sibel Tezman, torunları Erol ve Alara da vardı.

Viki Habif, Moris Kohen, Yasemin ve Cefi Kamhi, Oya Başar, Cenk Heris, Yasemin Aloğlu, Ayşegül Gerçin, Bilgün Dereli, Dalya Büberoğlu, Cemre Birand, Metin Somay, İrem Yargıcı Ramazanoğlu, Şebnem ve Celal Çapa, Esin Ramazanoğlu, Meltem Kazaz, Feyzi Atabek, Christine Salfati, Sema Maliki, Evin Şaşmaz, Serra Tokar, Ekin Jabban ve Yaman Vuran, Erdem Beliğ Zaman gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok isim de imza gününde Tilda Tezman’ın yanındaydı.

Kitaplarım tiyatroya sevdalı gençlere ışık olsun

Kimya mühendisi olan ancak tiyatro tutkusundan dolayı New York film Akademisi’nde eğitim alan Tezman, başta Paris olmak üzere, dünyanın farklı kentlerinde izlediği tiyatro oyunlarını irdelediği Oyunname II ile dünya tiyatrosunun ayrıntılı bir fotoğrafını çekmekle kalmıyor, bu sanatla ilgilenenlere kapsamlı bir kaynak kitap sunuyor. Kitaplarının gördüğü ilgiden mutluluk duyduğunu belirten Tezman; ‘’Oyunname I ve Oyunname II kitaplarımın tiyatroya sevdalı gençlerin yolunu aydınlatacak bir ışık olmasını diliyorum. Bu sanat dalında emek verenlere, yeni oyun arayışında olanlara bir kaynak kitap olmasını ve benim içimi ısıtan tiyatro ışığı ve sevdasının, tiyatrosever okurlarıma yansımasını umuyorum’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ