Demokrat Zafer

Maçoğlu’dan dayanışma ziyareti

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bingöl Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek ve Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Nilüfer Belediyesi’ne dayanışma ziyaretinde bulundu. Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi ve Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği ziyarete CHP Parti Meclisi üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldı.

Tunceli Ovacık’ta kurdukları Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi aracılığıyla doğal gıdayı aracısız olarak tüketiciye ulaştırma yolunda başarı hikayesi yazan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret etti. Bursa temasları çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’ne gelen Maçoğlu’na, Bingöl Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun ve CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da eşlik etti.

Nilüfer Belediyesi’nin tarım alanında benimsediği doğal gıdayı ulaşılabilir, eşit ve sağlıklı bir şekilde tüketiciyle buluşturma politikasını ve gerçekleştirdiği hizmetleri yakından takip ettiklerini belirten Maçoğlu “Nilüfer’de hem kendi mağazamızı açmak, hem de gerek Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Nilüfer Bostan mağazaları raflarında ürünlerimizin yer alması, gerekse kendi mağazalarımızda NİLKOOP ürünlerinin yer alması amacıyla iş birliği yapmak istiyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise yerel üreticiyi desteklerken sağlıklı gıdayı vatandaşlara ulaştırma amacını benimseyen kooperatiflerin uyumlu bir ağ içinde çalışmasının önemini vurguladı. Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi’nin Türkiye’nin farklı noktalarında açtığı mağazaların sağlıklı gıdaya güvenle ulaşabilmek adına umut verici olduğunu belirten Başkan Erdem “Bizler de Nilüfer Bostan satış noktalarımızı çoğaltarak Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi gibi sağlıklı ürünleri tüketiciye aracısız olarak ulaştıran kooperatiflerle iş birliği yapmak ve bu ürünleri halkımızla buluşturmak istiyoruz. Kısa süre içinde Nilüfer’de bu satış noktalarının sayısı 10’a ulaşacak. Nilüfer Belediyesi ve NİLKOOP’un Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi ile gerçekleştireceği iş birliği ve dayanışmayı bu açıdan ayrıca önemsiyoruz” diye konuştu.

CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise şunları söyledi “Türkiye, bu dönemde çok hızlı şekilde var olan özellik ve güzelliklerini kaybediyor. Şu anda tarım alanında ülke dışarıya teslim olmuş durumda. Dün itibariyle 8 üründe yıl sonuna kadar bütün gümrük vergileri sıfırlandı. Bugün üreten de tüketen de şikayetçi. Türkiye’nin gıda güvenliği ve egemenliği büyük şirketlere teslim edildi. Türkiye’de gıda ve tarım krizi var şu anda. Tüketici sorgulamayınca aracılar ve büyük şirketler pastanın büyük payını alıyor. Mehmet başkanın öncülüğünü yaptığı tarım uygulama modeli örnek bir çalışmadır. Üretenin kazandığı, tüketicinin de kaliteli gıdayı daha ekonomik şartlarda satın alacağı bir ortamın sağlanmasında belediyeler doğrudan işin içerisinde olmalı.”

Ziyaretin sonunda Bingöl Yayladere Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalandı. Ovacık Doğal Tohum Tüketim Kooperatifi yönetim kurulu ve NİLKOOP yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu heyet, ziyaretin ardından Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Nilüfer Bostan satış noktasını ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ