Demokrat Zafer

ALANINDA UZMAN İSİMLER, MİMARLIK ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Bursa Architecture Fest 2022 devam ediyor. Festivalin söyleşilerinde alanında uzman isimler, mimarlık öğrencileriyle buluştu.

HABER OSMAN ÇETİN

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin önemli etkinliklerinden olan ve bu yıl “Dönüşüm” temasıyla düzenlenen Bursa Architecture Fest’22 devam ediyor. Festivalin birinci gün oturumlarında alanında uzman isimler, mimarlık fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Oturumlarda M artı D Mimarlık’tan Durrin Süer ve Metin Kılıç, “Eskiden Yeniye” başlığında mevcut yapı stokunun mevcut yapılı çevreyle birlikte sürdürülebilir kılmak için ürettikleri projeleri paylaştı.
‘Eski-Yeni’ başlıklı oturumda Aura İstanbul sunumunu yaparken, ‘Yarışma Mimarlığı’ oturumunda da Sıddık Güvendi, İlker İğdeli, Cihan Sevindik, Burak Pelenk mimari proje yarışmalarına ilişkin bilgi vererek, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
DuDuu Studio’nun tasarım grubunu oluşturan Hasan Burak Akyıldız, Renda Helin Çilaloğlu Çizer, Emre Evrenos ve Nazar Şigaher de ‘Tilia Sandalye’ oturumunda tasarım ve mobilya tasarımı üzerine öğrencilere bilgi verdiler.
Cem Sorguç, ‘Bursa’da Zaman’ oturumunda Hisar Arkeopark ve Çekirge Teras çalışmalarıyla ilgili sunum yaparken, Ece Ceylan Baba ve Can Çinici de ‘bağlam ve mimarlık’ kavramı üzerine sohbet gerçekleştirdiler. Festivalin ilk gün programı pecha kucha sunumlarıyla sona erdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, oturumlarda alanında uzman isimleri geleceğin mimarlarıyla buluşturduklarını belirterek, “Mimarlık eğitimi bir süreç ama asıl önemlisi alınan eğitimi sahada, bir eserde ortaya koyabilmektir. Bizler, öğrencilerimizi alanında isim yapmış meslektaşlarımızla buluşturarak, deneyim paylaşımına aracı oluyoruz. Mimari proje yarışmalarından mobilya tasarımına kadar farklı başlıklarda düzenlediğimiz oturumlarla öğrencilerimiz merak ettikleri soruları da sorma imkanını yakalıyorlar. Öğrencilerimizin oturumlara gösterdikleri ilgi bizleri de mutlu etti” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ