Demokrat Zafer

DİSK EMEKLİ SEN GEMLİK’TE İMZA TOPLADI

Disk Emekli Sen Bursa Şubesi, emeklilere yönelik sosyal tesis ve emekliler kahvehanesi oluşturulması için başlattığı imza kampanyasını Gemlik’te de devam ettirdi. Bursa Görükle Mahallesi, Bursa Nilüfer İlçesi ve Karacabey’in ardından Gemlik’e gelen Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, Şube Sekreteri Kadir Kaymaz, Gemlik Temsilcisi Cemal Kırgız ve Ramazan Kuş ile birlikte Pazar yerinde vatandaşlarla buluştu.

Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, “sosyal alan destekli Emekliler Kahvehanesi açılması için 5393 sayılı Belediyeler Yasası’nın 15. maddesi a.bendine istinaden belediyelerimizden emeklilerimizin bir araya geleceği, sosyal aktivitelerde bulunacağı tesisleri tüm belediyelerimizden talep ediyoruz” dedi.

Gemlik Belediyesi Kapalı Pazar yeri girişinde vatandaşlarla bir araya gelen Disk mekli Sen şube ve içe temsilcilerine CHP’li Belediye Meclis üyesi Bülent Çiçek’de destek verdi. Bülent Çiçek, her zaman emekli ve emekçilerin yayında olduğunu vurguladı. Yoğun ilgi gören imza kampanyasına emekli eğitimcilerin de ilgi göstermesi dikkat çekti. Bu arada, imza kampanyasının dışında Disk Emekli Sen’e çok sayıda emekli emekçi de üye oldu.

Gemlikli emeklilere Disk Emekli Sen’in tanıtım ve çalışmalarının anlatıldığı broşür ve yayınlar da takdim edildi. Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, emekli emekçilerle yaptığı sohbet toplantılarında, “Emekli kardeşlerimiz enflasyon altında ezilmek istemiyorsanız, sağlıkta katkı payı ödemek istemiyorsanız, itilip, katılıp, ötekileştirilmek istemiyorsanız birlikte mücadele edelim. Hükümetin yanlış ve yanlı politikalarının altında ezilmek istemiyorsanız, çocuklarınızın, torunlarınızın geleceklerini başkalarına teslim etmek istemiyorsanız, toplumda hak ettiğiniz saygınlığın artmasını istiyorsanız örgütlü ve sendikalı olalım. Söz ve etki sahibi olmak istiyorsanız, temiz hava, temiz su, temiz çevre istiyorsanız, emekliye yakışır insanca bir yaşam istiyorsanız, sendikalı olun, birlikte mücadele edelim, Disk Emekli Sen çatısı altında birleşelim” dedi.

Disk Emekli Sen Bursa Şubesi, sosyal tesis ve emekli kahvehane talepleri için organize ettiği imza kampanyasını 12 Ekim’de Namazgah Bölgesinde, 12 Ekim’de de İnegöl’de devam ettirecek. Sacit Çam, 11 ilçe ve Bursa’nın bir çok bölgesinde imza kampanya ve üye yapma çalışmalarına devam ettireceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ