Demokrat Zafer

Çalışmalar bitince yapısal reçeteyi tüm Türkiye’ye açıklayacağım

ABD’deki ziyaretlerini sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında “Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı, hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde bir dizi ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde MIT Media Lab ziyaretinin ardından Dr. Canan Dağdeviren ve MIT Media LAB kent bilimleri direktörü Dr. Kent Larson ile görüştü. Türk öğrencilerle de buluşan Kılıçdaroğlu’nun Boston programı devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BİLİM MESAJI

Ziyaretlerine ilişkin sosyal medya paylaşımında bulunan Kılıçdaroğlu, “Boston’da güne çok verimli bir toplantı ile başladık. Dünyanın en parlak bilim insanlarından Dr. Canan Dağdeviren ile çığır açan biyomedikal çalışmalarını konuştuk. Türkiye’nin bilimde dünya ile rekabet edebilmesi Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacak” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun akşam saatlerinde Dr. Bob Langer ile görüşmesi, Koch Kanser Enstitüsü’nü ziyareti, Dr. Bilge Yıldız ile görüşmesi, MIT Nanobilim ve Nanoteknoloji Tesisi’ni ziyaret etmesi bekleniyor.

“YENİ BİR EKONOMİK VE SİYASAL BİR VİZYONA İHTİYACIMIZ VAR”

ABD’nin Boston kentindeki ziyaretlerini sürdüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınına bağlandı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* “Türkiye derin sorunlar yaşayan bir ülke ve bu sorunları aşmak zorunda. Çok uzun bir zamandır seçkin bir ekiple cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kazandıracak bir planı çalışıyorum. Bir şekliyle varolan sorunları aşalım ve ikinci yüzyıla çok güzel, yapacağımız işlerle yolumuza devam edelim. Asıl hedefimiz bu. Mevzumuz şu anki krizden çıkmaktan çok daha öte.

* İktidarı devraldığımızda -ki Allah nasip ederse alacağız – ülkeyi bu krizden hızla çıkaracağız. Türkiye hep krizlere girdi, acı reçetelerle karşı karşıya kaldı…Sonuç hep aynı, hüsran… Bunu sonsuza kadar çevirmek için büyük bir fırsatımız var. Krizi, bir daha tekrara düşmeyecek şekilde aşabiliriz. Yeni bir ekonomik ve siyasal bir vizyona ihtiyacımız var. Bu sefer, ülkemizi bu girdaptan çıkaracak bir de planımız var.

“PARTİZANCA SİYASETİ BİTİRECEK ADIMLAR ATACAĞIZ”

* Yapısal değişiklerle ekonomiyi hızla toparlarken, paralelde partizanca siyaseti de bitirecek adımlar da atacağız. Ülkedeki bataklıkları kurutmamız gerekir. Üzerinde tepinilen fay hatlarını kırmamız gerekir. Onları kırmazsak, geleceğin eski tarz siyasetini yeniden ülkenin gündemine getirirsek yine gelip çıkmazlarla karşılaşacağız. Şu an siyasal ortamımız, yoksul ve vizyonsuz siyasetçi için oldukça elverişli.

* Bu siyasetçiler, çok kolayca tarihsel fay hatlarını istismar ederek yükselebiliyorlar. Yükselince peşinden ihalecileri, varlıkçıları, beşli çeteleri, mafyaları getiriyorlar. Sadece 20 yıldan bahsetmiyorum. Maalesef çok uzun süredir Türkiye böyle. Atatürk‘ten sonra hep böyle gitti. İlk 100 yılımızı açıkça ifade etmek gerekirse heba ettik. Atatürk’ün vizyonunu ikinci yüzyılda inşallah uygulamış olacağız. Ve Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacağız.

“ERDOĞAN BU ESKİ DÖNEMİN BİR SONUCU…”

* Erdoğan bu eski dönemin bir sonucu sadece. Darbeciler de geldi gitti bu ülkede. Çok rezil iktidarlar da oldu bu ülkede ama bataklıkları kurutamadılar. Bataklıkları kurutalım ki çürümüş siyaset bu ülkeye yüklenmesin. Bütünüyle siyasal kültürümüzü değiştirmekten söz ediyorum.

* 2 meseleyi çözmem gerekiyor. Birincisi hızla krizden ülkeyi çıkarmak. Orası kolay. Programımızda bunu duyacaksınız. İkinci mesele ise, bir daha bu tarz sürekli tekrarlanan krizleri engelleyecek yapısal adımları atmak. Burası kolay değil. Birikmiş öfkemiz, kırgınlıklarımız var… Ama geleceğimizi etkilemesine izin vermememiz gerekiyor. Biz bu zorlu meseleyi başaracağız.”

KASIM AYINI İŞARET ETTİ

ABD ziyaretine ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, “Seyahatim, siyasal hiçbir içeriğe sahip olmayacak. ABD’de hiç siyasi görüşme istemedik. Önerileri reddettim. Etrafımdaki tüm kurmaylarım buna şaşırdı. Ama ben kararlıyım. Siyasetin girdaplarından tümüyle çıkıp, dünyanın en parlak beyinleriyle geleceği konuşmaya geldim. Bu yolculuk sadece ilk durak” dedi.

İngiltere ve Almanya’da da ziyaretlerini sürdüreceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı, hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİR BİLİMCİ DR. KENT LARSON İLE GÖRÜŞTÜ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Dr. Canan Dağdeviren ile görüşmesinin ardından MIT Media LAB kent bilimleri direktörü Dr. Kent Larson ile görüştü. Ziyaretine ilişkin paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, “Dünyanın en ünlü şehir bilimcilerinden Dr. Kent Larson ile akıllı kent teknolojileri, yenilikçi mobilite modelleri ve şehircilik çözümleri üzerine bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik. Kentlerimizi yaşanabilir kılacak çözüm bilimin ve planlamanın gücüdür” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra MIT’de öğrenim gören Türk öğrenciler ile öğle molasında bir araya gelerek sohbet etti.

Kent Larson ile görüşmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, “Bizim 11 büyükşehir belediye başkanı zaman zaman toplanıyor. Belki oraya davet edilebilir. Ülkenin herhangi bir kentinin trafik sorunun nasıl çözüleceği konusunda somut bir örnek sunulabilir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU BİLİM İNSANLARINA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYİ SORDU

Dr. Canan Dağdeviren ile görüşmelerini sürdüren Kılıçdaroğlu, bilim insanına “Uyuşturucuyla mücadelede bir geliştirme var mı, bunun üzerine çalışan var mı?” diye sordu. Dağdeviren, “İnsanlar, hayvanlar üzerinde deneme yapıyorlar. Bazı insanların vücudu bu tür maddelere daha duyarlı. İmplantları beyine koyup o maddeye olan duyarlılığı azaltmaya çalışıyorlar, öyle çalışmalar var” diye yanıt verdi.

DAĞDEVİREN: BENİM HAYATIMI ETKİLEYEN ERDAL İNÖNÜ’NÜN KİTABI OLDU

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile uzun süre sohbet eden ve MIT’deki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Canan Dağdeviren, “Benim hayatımı etkileyen Erdal İnönü’nün kitabı olmuştu. Küçücük bir kitap, o zamanlar küçük olan Canan’ın hayatını büyük ölçüde değiştirdi” dedi.

ABD ziyaretleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ