Demokrat Zafer

ATMACA , KÖYLER AVRUPA BİRLİĞİ İSTEDİ DİYE BOŞALTILIYOR

Saadet Partisi Bursa il başkanı Mehmet Atmaca, Dağ-Der Başkanı Yaşar Türk’ü ziyaret etti.

kapak resmi

Saadet Partisi il başkanı Mehmet Atmaca ile birlikte ekibi il başkan yardımcıları Salih Kocatepe, Salih Gümüş, Fehmi Narin Dağ-Der‘i ziyaret ettiler

Ziyaret karşılıklı sohbet şeklinde geçse de güncel siyaset konuşuldu.

ATMACA , KÖYLER AVRUPA BİRLİĞİ İSTEDİ DİYE BOŞALTILIYOR

Dağder başkanı Yaşar Türk, Bursa’da 500 bine yakın hemşerim var, şu anda belediye ve siyasi irade ak partide, güç onda para onda bu sebeple dağ ilçelerinden gelen vatandaşlarımız iş arıyor, başkanın iş belediyeden olsun diyorlar. Bu problemleri tayin edecek adalet mekanizması, irade siyasi iradedir. Sadece Harmancık 6 bin nüfusdan ibaret değil, göç vere vere merkeze geldiler dedi.

Saadet Partisi il başkanı Atmaca,  bu dağ ilçelerini nüfusunun boşaltılması konusu yerel yönetimleri ilgilendiren konu ve maalesef köyler boşaltılmak isteniyor. Nüfus şehirlere toplanmak isteniyor ve insanlar üreterek tüketilmesi istenmiyor.  Yani üretilen ürün sisteme girsin sistemden satın alınarak tüketilsin isteniyor. Avrupa birliğinin istediği Tarım ve hayvancılıkta münferit girişimciler olmayacak. Fakat hedef insanların şehirleşerek tek taraflı özgürleşerek yaşaması, fabrikada asgari ücretle geçimini sağlaması isteniyor. Buda kontrolü olarak daha kolay borçlandırılıyor, kültüründen koparılabiliyor.

REP MÜZİĞİNDE SANATÇI GENÇLER HAPLARINIZI ALDINIZ MI DİYOR

Atmaca, Bizim farkında olmadığımız bir durum daha var, yakın zamanda korkunç bir felaketle karşı karşıya Gelebiliriz. Gençleri anlayamıyoruz, gençlerle muhabbet ettiğinizde onların dünyasına girdiğiniz anlamına gelmiyor. Bursa’da bir konser oldu, bu konsere İnegöl’den 20 genç gelmek istiyor, rep müziği ama sözleri resmen küfür. Yaşları 14-17 civarında, bunları çoğu sarhoş, alkol mu almış, hap mı almış bilmiyorum diyor minibüs şoförü. Şoför diyor ki, gençleri konser alanına bıraktım konsere bir bakayım bu sanatçı ne diyor diye, geçler haplarınızı aldınız mı, kafayı buldunuz mu diye gençlere soruyor. Bu gençler bizim geleceğimiz, gençlerimizde milli duygular hiç yok.

Yaşar Türk’de, kapitalist ve emperyalistlerin tuzakları, dünyada bir global yaşantı var, sizin bunun önüne geçme şansınız nasıl olur bilmiyorum. Bu sistemden tamamen kapanıp tamamen kendinize dönmek yada bu sistemden çocukları ayıracak şansınız yok. Birincisi, İnternet sistemi ve teknoloji ile insanlık bozuldu, ikincisi yada eğitim sistemi bozuldu. Bizim logomuzdaki gelenekten geleceğe sözü bunu için ortaya çıkıyor. Her şeye rağmen Siyonist, emperyalist ne olursa olsun biz anneler babaları milli kültürümüzden koparmamalı.

FARKLI FİKİRDE İNSANLAR MEMLEKET MESELELERİNİ MASAYA YATIRDI

Atmaca, biz farklı fikirde insanlarla memleketimizin sorunlarını bir masaya yatırmaya çalışıyoruz. Bu memleket benim gibi aynı fikirde insanlarla oluşmuyor, benim gibi aynı fikirde olmayan insanlara yaşama hakkı veremeyiz gibi düşünmeye hakkımız yok. Bu millet hep ahlakı üstün tutmuş, bu millet hep hakkı üstün tutmuş, bunlar hep yıkılan değerlerimiz. Bugün eşcinsellik normalleşti. Bunlarla ilgili Milli Görüşün bakışı nasıl? Eğitimden başlayan bir sorun var. Siyer dersleri veriliyor ama çocuk deistim diyor. Yeni gelen nesil düşünüyor, din eğitimine bakıyor bir yapılanlara bakıyor yanlış yapıyorlar. En başta din adalettir, din haktır, din ahlaktır. Dolayısıyla bu değerle büyükler tarafından çok aşındırıldığı için gençler bizim değerlerimizi kabul etmiyor. Bu manada bir şeyler yapmak gerekiyor. Önceleri imamlar siyasi sözler söylemez, etik değildi, şimdi son seçimlerde yaşadık imam propaganda yapıyor, bizi camilere sokmuyorladı.

FARLI SİYASİ FİKİRDEKİ İNSANLARIN BİR ARAYA GELEBİLMESİ BU MİLLETİN BEKASI İÇİN EN ÖNEMLİ KURALDIR

Biz bu memleketin bekası adına bedeller ödeyerek altılı masada bulunduk. Bugün millet bize kızıyor işte siz hainsiniz. Hayır efendim, farlı siyasi fikirdeki insanların bir araya gelebilmesi bu milletin bekası için en önemli kuraldır. Aklı selim insanlar diyorlar ki, sizin yaptığınız bu işi en erken yirmi yıl sonra faydalı olduğunu görecekler. Aşırı kutuplaşma oldu, bir tarafta hain ve vatan düşmanları diye suçlandılar. Saadet partisi bu oyunu bozdu. O zaman Meral Akşener’in bir ifadesi vardı, bizi legalleştirdiniz demişti. Yaşar Türk’de bizim cenah sol kesimi dinsizlikle suçladı bir dönemde ve hala var. Benim bir sürü chp’li ve sosyal demokrat arkadaşım var. Toplumu gerdiler…

ADAM GÖRE SİSTEM OLMAZ

Atmaca, mesele topluma daha çok zarar vermeden değiştirebilmek. Biz Ak parti ile de görüşmeler yaptık. Tayyip bey, size beş on milletvekili verelim amam biz politikalarımızı tartışmayız diyor. İşte genel başkanımızın anlattığı ekonomide şöyle sorun var, böyle sorun var, sanayide şöyle sorun var dedi. Buna karşılık Tayyip bey abartıyorsun dedi. Ve en son genel başkanımız çıkışında şu konuda anlaşamamak üzere anlaştık demişti. Ama diğer masada diyor ki, biz kendi iç siyasetimizi bir kenara bırakıp ortak konsensus kurabileceğimiz konularda çalışmalara varız. Hatta orada etik bir kural var, orada oy oranları yok.  Sen yüzde birsin, ben yüzde otuzum, benim söz hakkım daha fazla o yok. Altı eşit başkan.  Bu masayı  değerlendiren en önemli konu başkanlık sistemi.  Bizim bunla ilgili çok ciddi tespitlerimiz var. Dünyada bir çok başkanlık sistemi var ama bütün yetkilerin bir kişide toplandığı başka ülke yok. Bir Cumhurbaşkanı tek başına kanun hükmünde kararname çıkartabiliyor, partili cumhurbaşkanı olduğu için meclisin kabul etmeyeceği kanunları çıkartabiliyor. Bu şu anlama geliyor Cumhurbaşkanı tek başına kanun çıkartabiliyor. Adama göre sistem olmaz, sistem şu anda denetlenemiyor dedi.

Saadet Partisi il başkanı Atmaca konukseverliğinden dolayı Türk’e şükranlarını sundu.

 

DağDer başkanı Yaşar Türk’de misafirlerine Celil Bozkurt’un kaleme aldığı Sultanın Öz Hemşehrileri Süvari Ertuğrul Alayı kitabını takdim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ