Demokrat Zafer

İCLAL AYDIN MİLLİYET SANAT’A KONUŞTU… “ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİM AİLELERDEN BİRİDİR ‘ÜÇ KIZ KARDEŞ'”

İclal Aydın’ın sevilen romanı “Üç Kız Kardeş”, dizi uyarlamasıyla ekranlarda izleyiciyle buluşuyor. Hikâyeyi yeni bir dille yorumlayan ve dizide kardeşlerin annesini canlandıran Aydın, “Annelik öğreniliyormuş ve her kadının farklı bir yolu varmış. Mükemmel anneliğe inanmıyorum. Mükemmel aile olmadığı gibi. Keşke olsa,” diyor. Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısında Gülşah Elikbank’ın sorularını yanıtlayan İclal Aydın sözlerin, “O özlemini çektiğim ailelerden biridir ‘Üç Kız Kardeş’in ailesi. Şimdilerde parçalanmış aile bağlarının ya da bir evin içindeki kopukluğun sonuçlarını yaşıyoruz,” diye devam ediyor.

2018’de yayımladığı “Üç Kız Kardeş”le okurlara kalbe dokunan bir hikâye sunan İclal Aydın’ın romanı, şimdi ise dizi uyarlamasıyla ekranlarda izleyiciyle buluşuyor. Kendisi de hikâyenin içindeki yerini, kendine yakın bulduğu bir karakterle alan Aydın’a dizide Almila Ada, Özgü Kaya, Melisa Berberoğlu ve Reha Özcan eşlik ediyor.

“Yoksunluk ve zorluk insanı marifetli yaparmış.”

Annesiyle ilişkisine ve bu ilişkinin hayatına yansımalarına dair konuşan İclal Aydın  “Annem baskın bir karakterdi ve elbette yetişmemde, büyü­memde çok izleri var. Özellikle hastalığının erken bir yaşta başlaması ki o zamanlar bunu bilmiyorduk hayatımızı zaman zaman zorlaştırıyordu,” diyor ve devam ediyor: “Ama bu zorunlu olarak daha çok şey öğrenmeme, hemen hemen her işini kendi yapabilen biri ol­mama neden oldu. Yoksunluk ve zorluk insanı marifetli yapar­mış. Sanırım bunun da bir etkisi olmalı, çözüm becerisi olma­yan ve çok şikâyet eden insanlara karşı ciddi bir mesafem var.”

“Mükemmel anneliğe inanmıyorum.”

Mükemmel anneliğe de inanmadığını söyleyen Aydın “Anne babalarımız ise bizim mutlu olacağımıza inandıkları şeyleri dayattılar bize. Garip hüzünlü bir kısır döngüydü…” diyor ve “70lerde doğan ya da çocuk olanlar bana hak verecektir. Bireysel değil, toplumsal yaşam önemsenirdi. Bu döngü içinde bir başkası için yaşama baskısı, öğretisi bireysel özgürlüğe özlemi büyüttü,” diye ekliyor.

“Roman uyarlamaları okumayı artırıyor.”

Romanların dizi uyarlamasının öncüsü olan TRT’de şahane eserler izleyerek büyümüş biri olarak bugünkü özgür uyarlamaların kendisini korkuttuğunu söyleyen İclal Aydın “Yine de romanların televizyonda olması iyidir. Bir şekilde merak uyandırıp daha çok kitap okunmasına da neden olur diye düşünüyorum,” diyor.

İclal Aydın’ın Gülşah Elikbank’a verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ