Demokrat Zafer

“Dijital Çağı Anlama” Seminerleri Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 10 hafta sürecek olan “ Dijital Çağı Anlamak” seminerleri artık Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Dijital çağın gerçeklerine ilişkin bir farkındalık oluşturmak ve gündelik hayatta karşılaştığımız tehdit ve risklere ilişkin medya okuryazarlığı oluşturma amacıyla düzenlenen, Doç. Dr. Enes Bayraklı’nın  moderatörlüğünü  yaptığı “ Dijital Çağı Anlama” seminerinin bu haftaki konuğu Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan oldu. Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen seminere iletişim öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Gazetecilik, Radyo ve Televizyon ve Halkla ilişkiler öğrencilere dijital dünyanın artılarından ve eksilerinden bahseden Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, “Gençlerin dijital dünyanın tanımında ve trendlerinde önemli bir yerde olduğunu belirtti”. Özhan, “Gençlerin eylemleri sonuç üretiyor ve biz bu sonuca ayak uydurmaya çalışıyoruz. Hikaye anlatıcı olmadığınız takdirde yapacağınız haber dünyanın en güzel, en önemli, en harika haberi de olsa etki alanını kısıtlarsınız.” dedi.

Yusuf Özhan, internetin de bir değişimden geçtiğini ve Web 3.0’ın yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi. Web 3.0 dünyasıyla medyada birçok yeniliğin geleceğini belirten Özhan “İnternetin gelişimiyle birlikte hayatımıza bir çok sosyal platform girdi. İnstegram, Twitter, Tiktok gibi sosyal ağlar ile birlikte dijital medya farklı bir boyut atlandı Şuanda Dünya’da Metaverse kelimeleri duyuluyor, hızla gelişen teknoloji ve internet dünyası hayatımıza artık Metaverseyi kattı.


Özhan, kitle iletişim araçlarının tarihinden bahsederek, iletişimin yıllar içinde değişime uğradığını, her kitle iletişim aracının etki alanının farklı olduğunu aktardı.

Yusuf Özhan, daha sonra öğrencilerden ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Program sonunda Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin ve Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz program konuğu Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan’a ve moderatör Doç. Dr. Enes Bayraklı’ya çiçek takdim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ