Demokrat Zafer

MEMLEKET BURSA; Sokak Canlarının Yaşam Haklarına Saygı Duymalıyız!

Memleket Parti Bursa İl Başkanı Hasan Yıldırım; yaptığı açıklamada; “Yaşadığımız dünyayı paylaştığımız sessiz dostlarımızın, barınma, beslenme, can güvenliği ve nesillerinin korunması konularına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde, insanoğlunun doğaya verdiği tahribat ve birçok hayvanın neslinin tükenmekte olduğu gerçeği ile bir kez daha yüz yüze kalıyoruz.” dedi.

HABER OSMAN ÇETİN

Yıldırım; “Bu günün amacı yaşadığımız dünyada insanlardan başka canlılarında olduğunu anlamak ve onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşam haklarına saygı duymak ve bu konularda gereken tedbirlerin alınmasını sağlamak olmalıdır.

Hayvan hakları, hayvanların can güvenliği, üreme, beslenme ve barınma konularında maalesef ülkemiz çok kötü durumdadır.

Ayıların, Geyiklerin vurulmasına ihale açan Devlet kurumlarından tutun da Belediyelerce itlaf edilen köpekleri, hayvanlara yapılan çeşitli işkence ve eziyetlerin haberlerini sık sık medya da görmekteyiz. Gösteri amaçlı doğal ortamından uzaklaştırılan Yunus Balıkları, sirklerde çalıştırılan hayvanlar maalesef hala gösterilerine devam etmektedir.

Hayvanlara karşı işlenen suçlar ‘kabahatler kanunu’  kapsamında değerlendirildiği için verilen cezalar yetersiz ve caydırıcı değildir. Bu konuda mutlaka yasal bir düzenleme yapılmalıdır.

Hayvan hakları konusunda duyarlı olan ‘Merhamet’ sahibi tüm STK’ları, vatandaşları, siyasi parti temsilcilerini birlikte ortak akıl ile sonsuza kadar çözüme ulaştıracak bir çalışma yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ