Demokrat Zafer

YENİDEN REFAH YENİŞEHİR; LGBT sapkınlığı çığ gibi büyüyor!

Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı İl Başkan Yardımcıları, Yenişehir İlçe Başkanı Ümit Yılgın ve  Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte esnaf  ve vatandaşlarla buluştu. Yenişehir halkının sorunlarını dinleyen İl Başkanı Murat Kolancı İlçe Meydanında Basın Toplantısı düzenleyerek Yenişehir halkına hitap etti.

İl Başkanı  Kovancı konuşmasında ;

“Eğer bu ülkeyi,  milli görüş zihniyeti yönetmezse, başımıza 4 bela gelir.

  • Aç kalmak
  • İşsiz kalmak
  • Borca esir olmak
  • Ve ahlaki erozyona uğramak.

Milli görüş zihniyetinden uzak geçen son 25 yılda, neler yaşadığımızı bir gözden geçirelim, birinci maddemiz aç kalmak.

2002 yılında bir asgari ücretle 9 çeyrek altın alınabiliyordu, 2022 yılına geldiğimizde ise bir asgari ücretle 3.5 çeyrek altın alınabiliyor.

Açlık sınırının 7400 tl, olduğu günümüzde, asgari ücret 5500 tl.dir. ve dolayısıyla halkımızın % 45 i açlık sınırının altındadır.

4 kişilik bir ailede, yoksulluk sınırı, 22.000 tl iken, halkımızın % 90 ı yoksulluk sınırının altında hayat sürmektedir. Sadaka, zekat ve yardımlaşma, bizleri ayakta tutan tek unsurdur.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı’nın verilerine göre, geçtiğimiz yıl, 11 milyon 362 bin vatandaşımıza gıda yardımı,

5 milyon 701 haneye, sosyal yardım yapıldığı açıklandı.

Ve yine enerji bakanlığı’nın verilerine göre, 4 milyon haneye elektrik ve doğalgaz desteği yapıldı.  İşte durumun vehameti buradan tekrar anlaşılmaktadır.

İkinci maddemiz neydi?     İşsiz kalmak.

1 buçuk milyonu üniversite mezunu olmak üzere, 10 milyonun üzerinde, yani Yunanistan’ın nüfusu kadar işsizler ordumuz var.

Üçüncü maddemiz.  Borca esir olmak.

Vatandaşımızın bankalara olan borcu, ak parti iktidara geldiğinde, 6.6 milyar lira iken, bugün geldiğimiz noktada 1.2 trilyon lira olmuştur. Yani 180 misli artmıştır.

Zaten bu rakamlardan sonra, ekonomi ile başka bir şey söylemeye gerek yok. Vatandaşımız, alım gücü yeterli olmadığı, refah seviyesi düştüğü, fakirleştiği için mecburen kredi kartına, banka kredisine yönelmiştir.

Çiftçinin, köylünün bankalara olan borcu ise, 2 buçuk milyar liradan, 200 milyar liranın üzerine çıkmış, 80 misli artmıştır.

Ne demek bunların manası,  devlet vatandaş, sanayici, işçi, memur, çiftçi boğazına kadar borca batmış. Çocuk maması lüks olmuş, et, peynir, lüks olmuş… Şu hale bakın.

Hani deniyor ya Avrupa da Amerika da raflar boş, bizde ise maalesef cepler boş, cüzdanlar boş!

Bir diğer bela ahlaki erozyona uğramak.

Yine bu dönemde deizm ve ateizm arttı

Her 3 evlilikten biri boşanma ile sonuçlanıyor. LGBT sapkınlığı çığ gibi büyüyor.

Uyuşturucu kullanımı yaygınlaşıyor sapkın senaryolar ve diziler toplumu ifsat etmeye devam ediyor, ve artan suç oranları endişe verici boyutlara ulaşmış durumdadır.

işte 4 maddeyi sıraladık.

Mazot fiyatları 2021 ağustos ayına oranla   %266

Gübre fiyatları%200

zirai ilaç fiyatları %80 ila 200 arasında

besi yemi fiyatlarının %121 ve süt yemi fiyatlarının %122 oranında arttığı bir ortamda köylümüzün üretim yapmasını beklemek akıl ile izah edilebilmesi mümkün değildir.

Elektrik ve doğalgaza yapılan bu yüklü zamlar üreticinin, sanayicinin, esnafın belini büküyor.”

Ekonomik sıkıntıların sebebi paylaşımda adalet ilkesinin uygulanmamasıdır. “Ülkenin kaynakları faize, imtiyazlı holdinglere, israfa ve Kur Korumalı Mevduata gidiyor. Hükümet bu sene faize 329 milyar lira, 5 tane holdinge 70 milyar lira garanti ödemesi, Kur Korumalı Mevduata yaklaşık 100 milyar lira ödeme yapılacak, 50 milyar lira da israfa yapsalar ki çok rahat yaparlar. Toplam 550 milyar lira sadece bu 4 kaleme gidiyor. Yani vatandaşa, çiftçiye, memura, işçiye para yok.  Bakınız 500 bin daireli Sosyal Konut Projesi açıklandı. İktidarın bu sene yapacağı 330 milyar borç faizi ödemesiyle 2+1 dairelerden 540 bin konut satın alınabiliyor. Yani iktidar 540 bin konut parasını sadece 1 senede faize veriyor. Faiz ödemesi olmasa bu daireler vatandaşa bedava verilebilirdi. Yine aynı hesapla 160 bin konut, Kur Korumalı mevduata veriliyor. 140 bin konut parasını 5 tane imtiyazlı holdingin garanti ödemesine veriliyor.

Yine EYT mağduriyeti ile alakalı 1 yıllık gider 25 milyon tl bir yıllık israf 550 milyar tl.

İşte paylaşımda adalet olmazsa, önce millet yerine önce imtiyazlılar önce itibar ve gösteriş derseniz  gelinecek nokta budur.”

KORKU YOK! ÜMİTSİZLİK YOK! YENİDEN ERBAKAN VAR VE YENİDEN REFAH PARTİSİ VAR. Elhamdülillah

Bizim iktidarımız ile, Köylü yeniden milletin efendisi olacak, yaşanmaz hal alan şehirler yeniden imar edilecek, tarım alanları katledilmeyecek, halkımız her alanda Yeniden REFAHLI GÜNLERİ yaşayacak.

BİZ YENİŞEHİR’İN  SORUNLARINI DA ÇOK İYİ BİLİYORUZ!

Öncelikle Yenişehir havalimanı yapılış amacına uygun tarımsal ihracat havaalanı olarak hayata geçireceğiz.

Sebze halinin ihtiyaçlara uygun olarak düzenlenmesini en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.

Tarıma dayalı sanayi açığını ortadan kaldıracağız.

Bilecik Yenişehir yolunun bir an önce tamamlanması geçekleştireceğiz.

Yenişehir’imizin büyükşehir belediyeciliğinin yeterli hizmetlerinden yararlanmasını   sağlayacağız.

Önemli sorunlarımızdan bir tanesi olan ilçemizde ki otopark sorununu ivedilikle çözeceğiz.

Sevgili YENİŞEHİR li hemşerilerimiz emin olun biz sizi sizden iyi biliyoruz. Zira biz sizin içinizden çıkmış DERDİNİZİ DERT EDİNMİŞ SİZDEN BİRİLERİYİZ.

TÜRKİYE’ Yİ YÖNETMEYE DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEYE HAZIRIZ.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ