Demokrat Zafer

DAĞDER Başkanı’nı Arıyor!

Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları arasında olan DAĞDER, 20. Dönem Başkanını seçmek için sandığa gidiyor. Dağ-Der 20. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu Mehter Takımı’nın verdiği konserle Elegans Düğün Salonu’nda başladı.

DAĞDER başkanını seçiyor

HABER: Mustafa GÜLTEKİN / KÖŞE YAZARI    enbursa.com    EnBursa…

Kısa adı Dağ-Der olan, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor.

20. Olağan Genel Kurul’a; AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Kamil Bayramiç, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, MHP Bursa İl Başkanvekili Beşir Deniz, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, BBP Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, İyi Parti G.İ.K Üyesi Müberra Çetin, İnternet Gazeteciliği Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Bursaspor Yöneticisi Selim Yolgeçen ve birçok isim katıldı.

Dağ-Der’de genel başkan olabilmek için üç isim yarışıyor.

Adaylar, Erdal Kadir, Fazlı Seyis ve Yaşar Türk, divan kuruluna sunacakları yönetim kurulu listelerini hazırladı.

İŞTE O LİSTELER 

Üç adayın yarıştığı ve açıklanan oy verme saatinin geciktiği gerekçesiyle zaman zaman gergin anların yaşandığı ve Divan Başkanı Mustafa Bay’ın müdahale etme gereği duyduğu seçimde başkan adayları konuşmaları yaptı.

Kürsüye ilk gelen ve konuşmasında “şeffaflık” vurgusu yapan başkan adayı Erdal Kadir, Dağ-Der’i daha da büyütmek için göreve talip olduğunu söyledi. Kadir, “Siyasetten beklentisi olan bir başkan olmayacağım ama siyasi beklentisi olan üyelerimizin arkasında olacağım…” dedi.

“Dağ-Der’in sadece Bursa’da ve Türkiye’de değil uluslararası arenada da adından söz ettiren bir kurum olmasını sağlamak için çalışacağını ifade eden Kadir, bunu başarabilmek için bölge muhtarları ve alt derneklerle birlikte projeler yapacaklarının altını çizdi.

Ekonomik olarak, çok zor günlerden geçildiğini söyleyen Erdal Kadir, “Bu zor günlerde, yöre halkı arasında paylaşma ve yardımlaşma kültürünü daha da geliştireceğiz…” dedi.

Erdal Kadir’den sonra kürsüye gelen Fazlı Seyis, işe gitmek zorunda olan ve oy kullanmak isteyen üyelere kolaylık sağlamak adına konuşmasını kısa keseceğini ifade ederek sözlerine başladı.

Bugüne kadar başkanlık yapmış bütün Dağ-Der başkanlarını ve yönetimlerini selamlayan Seyis, 15 yıldır birbirini tanıyan bir ekiple yola çıktıklarının altını çizerek, mesleklerinde fark yaratmış bir ekiple Dağ-Der mirasını daha güzel yerlere getirmek için göreve talip olduklarını söyledi.

Dağ-Der’in, sadece dağ yöresinin sorunları için değil, topyekun Bursa’nın sorunlarını da dile getirip, çözüm arayacaklarını ifade eden Seyis, “Sorunların çözülmesi için Dağ-Der, Heykel’de de yürüyecek Ankara’da da yürüyecek” dedi. “Dağ-Der’de bir şey değişecek her şey değişecek” diyerek sözlerini tamamladı.

İki başkan adayı konuşmacının ardından kürsüye gelen Dağ-Der Genel Başkanı ve başkan adayı Yaşar Türk ise sıcak havada kongreye gelen bütün hemşerileri selamlayarak başladı ve sabırlı olmalarını istedi.

Kongrelerde koca koca sözlerin hep verildiğini hatırlatan Türk, “Önemli olan icraat yapmaktır” dedi ve pandemide yöre okullarına bilgisayar dağıtmaktan tutun da öğrencilere verilen burslara kadar 450 kalem olarak belirlenen hizmetleri yaptıklarını ve seçilmeleri halinde bu hizmetlere devam edeceklerini ifade etti.

“İlçelerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir ama bütün farklılıklarımıza rağmen birbirimize saygıda mecburiyetimiz var…” diyen Türk, Bunun tesis edilmesi halinde ülkeye, şehre ve yöreye sahip çıkılmış olacağını söyledi.

“Dünya kapandığı bir dönemde Dağ-Der asla kapanmadı.” Diyen Türk, “450’nin üzerinde faaliyet var. Bu süreçte Dağ-Der’den daha fazla faaliyet yan bir kurum göremezsiniz” dedi.  Görevde bulunduğu süre içinde “Verdiğimiz her sözü tuttuk, tutamayacağımız hiçbir sözü de vermedik” diyen Türk, bu hizmetlerin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

3 başkan adayının yaptığı konuşmaların ardından ise oy verme işlemi başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ