Demokrat Zafer

POLİGON MÜHENDİSLİK’TE YENİ YÖNETİM

Türkiye ve yurt dışındaki başarılı operasyonlarını PLG Grup çatısı altında toplayan Poligon Mühendislik’ten global hedeflerini gerçekleştirme yolunda önemli adım.

3 boyutlu teknolojileri kullanarak en yenilikçi tasarım, imalat, kalite teknolojilerini sunmak ve bu teknolojilerle verilen tüm mühendislik hizmetleri konusunda öncü olma vizyonu ile katma değerli mühendislik hizmetleri sunmakta olan Poligon Mühendislik, global büyüme planları çerçevesinde yeni yapılanmasını tamamladı.

Mühendislik altyapısından gelen, sektörde on beş yılı aşkın tecrübesi olan bir kadro ile 2013 yılında faaliyetlerine İstanbul, Bursa ve Ankara ofisleri ile başlayan Poligon Mühendislik, 2019 yılında açtığı PLG Global İngiltere ofisiyle uluslararası sanayinin de yerleşik çözüm ortağı olma yolunda ilk adımını atmış; 2021’de Bursa’da kurulan ve 2000 m²’lik çalışma alanı ile Türkiye’nin en gelişmiş ve ileri imalat teknolojilerine sahip PLG LABS firması ile sektördeki lider ve vizyoner konumunu sağlamlaştırmıştır.

Türkiye ve yurt dışındaki başarılı operasyonlarını PLG Grup çatısı altında toplayan ve bu kapsamda yeni yapılanmasını tamamlayan Poligon Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanlığına endüstriyel alandaki çalışmaları ve özellikle otomotiv sektöründe uyguladığı başarılı yönetim modeli ile bilinen Sami Erol getirildi.

Bu vizyona dönük önemli bir stratejik karar olarak, Poligon Mühendislik Kurucu Ortağı ve CEO’su Okan Sami Nahit, Yurt Dışı Operasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi unvanıyla grubun İngiltere’deki merkezi PLG Global’de görev alacak. Yeni görevine 8 Ekim 2022 itibariyle başlayacak olan Okan Sami Nahit, grubun Avrupa öncelikli global büyüme hedef ve operasyonlarına liderlik edecek.

Bu kapsamda, grubun amiral gemisi Poligon Mühendislik’in İcra Kurulu Başkanlığı görevini Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yurdumakan üstlenecek.

Kurucu Ortak Engin Arslan PLG Grup bünyesinde yer alan tüm şirketlerdeki Yönetim Kurulu görevlerine devam edecek.

SAMİ EROL KİMDİR?

Orta öğretimini İzmir’de tamamlayan Sami Erol, Anadolu Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi sonrasında proses ve reaktör tasarımı alanında eğitim alarak Yüksek Mühendislik derecesi almıştır. Profesyonel iş hayatına otomotiv sektöründe üretim mühendisi olarak başladı. Orhan Holding-Teknik Malzeme AŞ’de Üretim, Kalite, Satın Alma ve Fabrika Müdürlüğü görevlerinden sonra 2007 yılı itibariyle Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. 2012 yılı itibari ile Aktaş Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi ve 2013 yılı itibariyle İcra Kurulu Başkanı olarak sorumluluk alıp; bu görevlerini 2020 yılına kadar sürdürmüştür.

Otomotiv sektöründe pek çok üretim ve ticari alanda kişisel ve profesyonel projeleri uygulamaya alan Sami Erol; sektörde birçok kuruluşa Stratejik Yönetim, Yönetim Sistemleri ve Toplam Kalite konusunda profesyonel destekler sağladı.

BUSİAD, KalDer, TMMOB, ÜSİGEM, ESTÜ, TKYD gibi sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerde aktif görevler de alan Sami Erol; çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi veya dönemsel eğitimci olarak dersler vermiş, çok sayıda bildiri sunmuş; ulusal ve uluslararası çeşitli dergi ve yayınlarda çok sayıda makaleleri yayınlanmıştır.

Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı da yapan Sami EROL, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 1 kız ve 1 erkek çocuğu babası olan Sami EROL, hobi olarak müzik ile ilgilenmektedir.

OKAN SAMİ NAHİT KİMDİR?

Okan Nahit, 1983 Hatay İskenderun doğumlu olup ilk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da tamamlanmıştır. 2000 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendislik bölümüne girmeye hak kazanmış ve mezuniyet tarihi olan 2004 yılından sonra yüksek lisansını tamamlamak üzere New York’a gitmiştir. Üç senelik macerasının ardından Türkiye’ye dönüp, birkaç farklı işte çalıştıktan sonra Bursa’ya yerleşmiştir.

Kazandığı müşteri portföyü ve elde ettiği tecrübe sayesinde kendi şirketini açma fırsatını yakalamış ve bugün üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı alanında uzman bir lider olan Poligon Mühendislik’in Kurucu Ortağı ve Yurt Dışı Operasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Bilgisayar oyunlarına ve arabalara merakı olan Nahit, GESİAD Yönetim Kurulu üyesi olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

GÖKHAN YURDUMAKAN KİMDİR?

Orta öğretimini İstanbul’da tamamlayan Gökhan Yurdumakan, Newport University’de İşletme eğitimi almıştır. Profesyonel iş hayatına ilaç sektöründe satış temsilcisi olarak başlayan Yurdumakan, Pfizer ve Sandoz gibi çok uluslu firmalarda görev almıştır. 2015 yılından bu yana Poligon Mühendislik Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak iş hayatına devam etmekte olup, halen İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

BNI Bursa (Business Network International) Kurucu Başkanı olarak, iş insanları ile network yaratmak üzerine çalışmalar yapan organizasyonda aktif görev almaktadır.

Olta balıkçılığı ve fotoğrafa ilgisi olan Gökhan Yurdumakan, İngilizce bilmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

ENGİN ARSLAN

1983 Bartın doğumlu olan Engin Arslan ilk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamlayıp, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde makine eğitimi almıştır.

Profesyonel hayatına mühendislik sektöründe 3 Boyutlu tarama sistemleri ve 3 boyutlu yazıcılar konusunda mühendislik uygulamaları ile başlayan Arslan, yönetim, eğitim ve satış süreçleri tarafında da görev almıştır. 2013 yılında Poligon Mühendislik ’in kurucu ortakları arasında yer alan Arslan, halen gruba ait Poligon Mühendislik, PLG Labs ve PLG Global firmalarının Yönetim Kurulu Üyesi olarak kariyerine devam etmektedir.

Karavan, kamp ve doğa aktivitelerine ilgisi olan Engin Arslan, İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 kız çocuk babasıdır.

POLİGON MÜHENDİSLİK VE PLG GRUP HAKKINDA

Poligon Mühendislik, mühendislik altyapısından gelen ve sektörde on beş yılı aşkın tecrübesi olan bir kadro ile 2013 yılında faaliyetlerine başlamıştır. 3 boyutlu teknolojiler konusunda uzman kadrosuyla savunma, havacılık, otomotiv, beyaz eşya, plastik, medikal, elektrik/elektronik, mimari, eğitim gibi birbirinden farklı sektörlerin önde gelen kurum ve kuruluşlarına katma değerli mühendislik hizmetleri sunmaktadır. Faaliyetlerine İstanbul, Bursa ve Ankara ofisleri ile başlayan Poligon Mühendislik, 2019 yılında açtığı PLG Global İngiltere ofisiyle uluslararası sanayinin de yerleşik çözüm ortağı olma yolunda ilk adımını atmış; 2021’de Bursa’da kurulan ve 2.000 m²’lik çalışma alanı ile Türkiye’nin en gelişmiş ve ileri imalat teknolojilerine sahip PLG LABS firması ile sektördeki lider ve vizyoner konumunu sağlamlaştırmıştır.

3 boyutlu teknolojileri kullanarak en yenilikçi tasarım, imalat, kalite teknolojilerini sunmak ve bu teknolojilerle verilen tüm mühendislik hizmetleri konusunda öncü olma vizyonu ile katma değerli mühendislik hizmetleri sunmakta olan Poligon Mühendislik, 2022 yılında global büyüme planları çerçevesinde yeni yapılanmasını tamamlayarak Türkiye ve yurt dışındaki başarılı operasyonlarını PLG Grup çatısı altında toplamıştır.

PLG Grup, fikir aşamasından seri üretime kadar tüm ürün geliştirme çalışmalarını kendi bünyesinde çözebilecek güçlü bir altyapıya sahiptir. Tasarım ve prototipleme konusunda uzmanlığının yanı sıra üretimi gerçekleşmiş ürünlerin boyutsal ölçüm, raporlama ve analiz gibi kalite kontrol işlemleri konusunda da müşterilerine hizmet vermektedir. Bu hizmetleri sunarken kullandığı tüm teknolojilerin satışını da yapmaktadır. HP, Stratasys, Scantech ve Zortrax gibi dünyaca ünlü teknoloji markalarının Türkiye Yetkili Temsilcisi olan grup; sahip olduğu bu yetkinlikler ve yüksek teknoloji ile piyasaya ürün çıkarma konusunda müşterilerine en hızlı şekilde, en uygun maliyetle, en doğru çözümü sunmaktadır.

Müşteri memnuniyetini ana ilke edinen PLG Grup; gizlilik ve güvenilirlik, şeffaflık ve uzun süreli çözüm ortağı olma prensiplerinden ödün vermeden alanında uzman teknik ekipleriyle müşterilerine satış öncesi ve sonrası sürekli destek sağlamaktadır.

PLG Grup, bugünün en yeni teknolojileriyle hizmet verirken, yenilikçilik prensibiyle geleceğin teknolojilerine de yatırım yaparak, müşterilerine en son teknoloji ürün ve çözümler sunmayı temel görevleri arasında görmektedir. Aynı zamanda faaliyet alanıyla ilgili eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına gönüllülük esasıyla düzenlediği eğitim, seminer, konferans gibi faaliyetlerle ait olduğu topluma katkı sağlamakta ve bunun kurumsal bir gereklilik olduğu inancını taşımaktadır.

PLG Grup gerek Türkiye’de gerekse globalde gelecekte de tüm paydaşları için değer yaratmaya devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ