Demokrat Zafer

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ 19-24 MART’TA İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANINDA ÜCRETSİZ OLARAK DEVAM EDİYOR!

Ramazan ayının tüm etkinlik programlarına İBB Kültür sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ

19-24 MART’TA

İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANINDA

DEVAM EDİYOR!

Şehrin dört bir yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Ramazan ayına özel düzenlenen ücretsiz etkinlikler, yediden yetmişe tüm İstanbulluları bekliyor! Ramazan boyunca her akşam 21.30’da başlayan konserlerde 19-24 Mart tarihlerinde Ahmet Özhan, Kutsi, Belkıs Akkale, Gaye Su Akyol, Bengü, Hüsnü Şenlendirici, Suzan Kardeş, Ceylan Ertem, Irmak Arıcı, İncesaz, Ferhat Göçer gibi birçok sevilen sanatçı, şehrin meydanlarında şarkılarını İstanbullular için söylüyor. Fatih Anıt Parkı, Artİstanbul Feshane, Festival Park Kadıköy, Tuzla Sahil Meydanı, Pendik Meydanı, Dudullu Meydanı, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı, Başakşehir İBB Onurkent Parkı, Sultanahmet Turşucuzade Konağı, Fatih Yerebatan Caddesi’nde gerçekleşen etkinliklerde konserlerin yanı sıra gün boyunca geleneksel Ramazan eğlenceleri de devam ediyor. Meddah, Karagöz ve Hacivat, Kavuklu ile Pişekar, illüzyon gösterileri; ebru ve rüzgâr gülü atölyeleri, maskotlar ve jonglörler ile Ramazan’ın coşkusu ve mutluluğu İstanbul’da doyasıya yaşanıyor.

İBB Kültür, Ramazan ayı boyunca İstanbul’un meydanlarında, parklarında,  caddelerinde, köylerinde ve İBB’ye bağlı kültür merkezlerinde Ramazan coşkusunu ve ruhunu yansıtan programlar düzenliyor. Şehrin dört bir yanında her gün saat 16.00’da başlayan etkinliklerde çocuklar sokak sanatları; atölyeler; meddah, Karagöz ve Hacivat, Kavuklu ile Pişekar, illüzyon gösterileri ve maskotların sunduğu ikramlıklarla eğlenceli zaman geçiriyorlar. Ramazan sohbetleri, enstrümantal dinletiler, halk oyunları gösterileri ve iftar sonrası sevilen sanatçıların konserlerinin gerçekleştiği zengin program kapsamında İstanbullular meydanlarda kurulan kadın emeği pazarlarından alışveriş imkânı da buluyorlar.

Gezici Ramazan Tırları, Avrupa ve Anadolu yakasındaki köyleri ziyaret ederek şehrin dış kesimlerinde yaşayan her yaştan İstanbulluya Ramazan’a özel programlar sunarken, Sahnebüs, Sinebüs, Bilim Otobüsü ve İBB’nin “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında çocuklara 100’üncü yıl ruhunu yaşatmak için yola çıkan Cumhuriyet Otobüsü de 39 ilçedeki köylerde ve mahallelerde çocuklarla buluşuyor. Ayrıca Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki, İBB Kültür’e bağlı kültür merkezlerinde her ay düzenlenen ücretsiz konserler, çocuk ve yetişkin tiyatroları, film gösterimleri, atölyeler de Ramazan ayı boyunca devam ediyor.

Her Akşam Teravih Sonrası Konserler

İstanbullular, Ramazan boyunca her akşam teravih namazı sonrasında Fatih Anıt Parkı, Artİstanbul Feshane, Festival Park Kadıköy, Tuzla Sahil Meydanı, Pendik Meydanı, Dudullu Meydanı, Başakşehir İBB Onurkent Parkı ve Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda düzenlenen konserlerde sevdikleri sanatçılarla buluşuyor.

Geleneksel Ramazan Eğlenceleri

İBB Kültür’e bağlı İBB Orkestraları ve İBB Turizm ise, Sultanahmet’teki Turşucuzade Konağı önünde geleneksel Ramazan eğlenceleri sunuyor. Karagöz ve Hacivat gösterileri, ebru ve rüzgâr gülü atölyeleri, meddah gösterileri, Kavuklu ile Pişekâr, maskotlar, jonglörler ile İBB Mehteranı, İBB Türk Sanat Müziği Topluluğu, geleneksel Ramazan eğlencelerini yaşatıyor.

Ramazan ayının tüm etkinlik programlarına İBB Kültür sosyal medya hesaplarından ve www.kultursanat.istanbul adresinden ulaşılabilir.

www.kultursanat.istanbul

https://www.instagram.com/ibb_kultur

https://twitter.com/ibb_kultur

https://www.facebook.com/ibbkultur

https://www.youtube.com/@IBBKulturIstanbul

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ