Demokrat Zafer

ALICE ROBERTS, “EVCİLLEŞTİRME” KİTABINDA DÜNYAMIZI DEĞİŞTİREN ON TÜRÜN OLAĞANÜSTÜ ÖYKÜLERİNİ ANLATIYOR!

Antropolog, biyolog ve yazar Alice Roberts’ın kaleme aldığı Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. Arkeolojiyle genetikteki son teknolojiyi birleştiren Evcilleştirme, insanın ve onun tarafından evcilleştirilen dokuz türün; köpek, buğday, sığır, mısır, patates, tavuk, pirinç at ve elmanın insanlık tarihini nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor. Aydınlatıcı, geniş kapsamlı ve büyüleyici kitabında Alice Roberts, insan eylemlerinin baskısı altında çatırdayan bir dünyada, doğal dünyayla olan ilişkimize ve onun üzerindeki büyük etkimize yeniden bakmamızı sağlıyor.

Dünyada çok getiren eserleri Türkiye’deki okurlara ulaştırmaya devam eden Epsilon, bilimsel hikâye anlatımının en önemli örnekleri arasında gösterilen Alice Roberts imzalı Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür adlı kitabı Aykut Cumbul’un çevirisiyle yayımladı.

Köpek, yoldaşımız oldu. Buğday, artan nüfusu besledi. Sığır, bize et ve süt verdi. Mısır, imparatorlukların büyümesini hızlandırdı. Patates, bize ziyafeti ve kıtlığı getirdi. Tavuk, yarınımızı merak etmemize yol açtı. Pirinç, bize altın bir gelecek vaat etti. At, bize güç ve hız kazandırdı. Elma, bizimle dünyayı dolaştı. İnsan, hepsini evcilleştirdi.

Atalarımız yüz binlerce yıl boyunca, onları evcilleştirmeye başlayana kadar hayatta kalmak için vahşi bitki ve hayvanlara bağımlıydı. Arkeolojiyle genetikteki son teknolojiyi birleştiren Evcilleştirme, insanlık tarihindeki en büyük devrimin hikâyesini anlatıyor; evcilleştirilmiş on önemli türün büyüleyici kökenlerini ve sırasıyla bizi de nasıl dönüştürdüklerini ortaya koyuyor.

Alice Roberts’ın Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

ALICE MAY ROBERTS HAKKINDA

Alice May Roberts, 19 Mayıs 1973 doğumlu İngiliz antropolog, biyolog, televizyon sunucusu ve yazardır. 2012 yılından beri Birmingham Üniversitesi’nde Halkın Bilime Katılımı alanında profesör olarak görevini sürdürmektedir. 2011’de İngiliz Bilim Derneği’nin onursal üyesi ve Kraliyet Biyoloji Topluluğu’nun üyesi ve 2014 yılında Bilim Konseyi tarafından Birleşik Krallık’taki önde gelen uygulamalı bilim insanlarından biri olarak seçilmiştir. Okullarda evrim öğretimini teşvik eden çalışmaları nedeniyle 2015’te Yılın İngiliz Hümanisti ödülüne layık görülmüştür. 2019’dan beri seküler devlet ve “Rasyonel düşünce ve nezaketin hâkim olduğu hoşgörülü bir dünya” için kampanyalar yürüten Humanists UK adlı yardım kuruluşunun başkanlığını yürütmektedir.

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ