Demokrat Zafer

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 162. SAYISI ÇIKTI!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 162. SAYISI ÇIKTI!

2022 MAYIS SAYISI İLE

eliz edebiyat  DERGİSİ

  1. YILININ 6. AYINA GİRDİ! Haziran 2022, 162. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerinde yeni ürünleri sunmaktadır.

eliz edebiyat dergisi, Haziran 2022, 162. sayısı ile yine dopdolu…

Şimdiden sonraya izler ekmeli diyerek ve olumsuz ekonomik gelişmelere direnerek, yayın yolculuğunu sürdürmektedir eliz edebiyat dergisi… İçeriğiyle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan bu yeni sayı da, izler çevrenin, okurların ilgisini beklemektedir. “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur. Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesidir. Bu anlayış ve sorumlulukla  yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 162.’ye ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da yazardan okura elçilik işlevini sürdürmektedir.

Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla):

Gülçin Yağmur AKBULUT / Süreyya AKÇAY / Osman AKYOL / Rahmi ALİ /

M.Mazhar ALPHAN / Abuzer ALTUNTAŞ / Emine AYDOĞDU / Mücahit AYGÖREN /

Onur BELLİ / Rıza BERAHENİ / Haşim HÜSREVŞAHİ / Ferhat BEZCİ / Tahir Musa CEYLAN / Ünsal ÇANKAYA / Nuri DEMİRCİ / Esra DÖKMEN / Melih ELHAN / Ceyhun ERİM /

Emre EROL / Hilmi HAŞAL / Hasan ILDIZ / Gülşah KABAL / İbrahim KAMBEROĞLU /

Aytekin KARAÇOBAN / Nevzat KONŞER / Eray KORKMAZER / Nedime KÖŞGEROĞLU / Hilmi YAVUZ // Bahri LOŞ / Ayten MUTLU / Samim SADIK / Halûk CENGİZ / Özlem SAT /

Salih SEZEN / İrfan TEMEL / Şerif TEZGÖRENLER / Nilüfer UÇAR

Derginin Haziran 2022, 162. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta “elizi” bulunan şair Şerif TEZGÖRENLER, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “SİZ KÜÇÜK BİR KIZDINIZ DÜŞÜMDE” başlıklı şiiriyle sevgiliye ve romantik umuda değinmiş.

Arka kapak içinde, 2000, İzmir doğumlu genç şair, Ferhat BEZCİ, fotoğraflı özgeçmiş ve “TEBDİL GEZMEK ACININ SOKAKLARINDA”, “BİREY SEL GETİRDİ TOPLUM SALDI APARKATINI” başlıklı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Ferhat BEZCİ’nin eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Arka kapakta; günümüzün tanınmış İranlı şairi Rıza BERAHENİ fotoğraflı biyografisi ile anılmaktadır. İran’ın ve Dünya’nın önemli şair ve yazarı, düşünür Rıza Beraheni, 25 Mart 2022, Perşembe günü vefat etmişti. Eliz 162’de, “SON MERDİVEN” adlı şiiri okurla paylaşılmaktadır. Türkçesi, Haşim HÜSREVŞAHİ’den…

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 18” başlığı altında okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor. Bu sayıda, kitaplara ve yazarlarına ilişkin düşüncelerini, Ayten Mutlu’nun Hayatın Kanatlarında (Toplu Şiirler) içeriği üzerinden özetlemiş.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; Edebiyat Günlüğü-162 ile tarihteki gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler

günlüğü aynı ilgi yatağında akmakta… Dönemin hal-i pürmelal-i denebilecek ayrıntılarla bezeli ilginç bir seyri-serüven… Akış devam ediyor!

Rahmi ALİ; “ORHAN KEMAL’İN –MÜTALAA SAATLERİMİ ÇALAN- ROMANLARI” başlıklı deneme-anı yazısıyla yer almış bu sayıda… Usta yazarımızın eserlerine sıcak bir değiniş!

Nedime KÖŞGEROĞLU – Hilmi YAVUZ Söyleşisi ilgiyle okunacaktır! Zira Talan Şiirleri dolayısıyla düşüncelerini ve kaygılarını dile getirmiş üstat… Topluma, döneme, kültüre, şiire ve felsefeye dair bakışını özetlemiş.

Ceyhun ERİM; “MASABAŞI NOTLARI – 5” başlıklı deneme-inceleme ve okuma günlüğü yazısıyla Bursa anı-değerlendirmelerini sürdürüyor. Edebiyatımızdan, şairler-yazarlar-olaylar ve anılar gündemine anıyor: Şairlerden, yazarlardan, kitaplarından ve tanıklıklarından bahisle…  Metnin son bölümünde unutulmayanlarımızdan, çevirmen-eleştirmen-denemeci Mehmet H. DOĞAN’ı anıyor.

Emine AYDOĞDU; “GÜNEŞ İKİYE BÖLÜNDÜ” başlıklı öyküsüyle eşlik etmiş eliz edebiyat’ın Haziran 2022 sayısına…

Emre EROL; “SORU: BEN KİMİM” başlıklı kısa denemesinde, insan-kimlik-ömürk kavramlarını irdelemiş.

eliz edebiyat’ın Haziran 2022, 162. sayısının diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait:

Gülçin Yağmur AKBULUT / Süreyya AKÇAY / Osman AKYOL / M.Mazhar ALPHAN / Abuzer ALTUNTAŞ / Mücahit AYGÖREN / Onur BELLİ / Tahir Musa CEYLAN / Ünsal ÇANKAYA / Nuri DEMİRCİ / Esra DÖKMEN / Melih ELHAN / Hasan ILDIZ / Gülşah KABAL / İbrahim KAMBEROĞLU / Aytekin KARAÇOBAN / Nevzat KONŞER / Eray KORKMAZER / Bahri LOŞ / Ayten MUTLU Özlem SAT / Salih SEZEN / İrfan TEMEL / Nilüfer UÇAR

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle değerlendirecekleri/ paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat’ın Haziran 2022 sayısının değerli yüküdür…

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden Teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA DESTEK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa

adresindeki “Duyuru – 162” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ