Demokrat Zafer

Sarıbal: “Bursa’nın tarım alanları işgal altında!”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa’nın Samanlı mahallesindeki tarım arazisinin Yıldırım Belediyesi tarafından lojistik merkezi olarak kullanılacak olmasına tepki gösterdi.

Bursa’nın Samanlı mahallesinde bulunan yaklaşık 400 dönüm tarım arazisinin Yıldırım Belediyesi tarafından kullanılacak olan lojistik merkezi için yapılaşmaya açılmasına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal tepki gösterdi.

Daha önce mera olan ve Tarım Bakanlığı’nın kontrolü altında bulunan arazinin yeterli izinler alınmadan ve yapılaşma izni olmadan lojistik merkezi yapılacak olmasına karşı çıkan Sarıbal, “Aslında burada yapılan iş tarım alanını, merayı katletmek. Bursa ovası bu şekilde adeta ihanete uğramaktadır.” dedi.

“Dereden zehir akıyor”

Arazide büyük bir tarım alanı ve mera yağması yapıldığını ifade eden Sarıbal, “Daha önce Şehir Hastanesi yapacağız diye burayı mera alanından çıkarıp hazineye ve kamu alanı olarak gösterdiler. Şimdi de tarım alanını ve merayı yok ederek böyle bir yağma yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Yapılan yanlış sanayi sonra arazi kenarındaki dereden zehir aktığını ve derenin ıslah edilmeye çalışıldığını ifade eden Sarıbal, “Adeta bir çöplük, adeta bir yağma, adeta bir kirlilik. Bu kente bundan daha büyük bir ihanet yapılamaz. Gıda krizinin bu kadar büyük olduğu bir dönemde Rusya, Ukrayna gemilerini alkışla beklerken, kendi alanlarımızı işte böyle yağmalıyoruz. İtiraz ediyoruz, reddediyoruz, bunlar doğru değil, bunlar Bursa’nın tarımsal alanına, meralarına büyük bir saldırıdır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ